Tofuballetjes in groentesaus

18 december 2020
4 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

4 (rode) uien (240 g)
2 teentjes knoflook (12 g)
2 eetlepels ongezouten pinda’s (20 g)
300 g tofu
300 g zilvervliesrijst
8 tomaten (720 g)
4 eetlepels (30 g) vloeibaar bak- en braadvet
2 eetlepels volkorenmeel (24 g)
Ras el hanout

Bereiding

  1. 1

    Pel de uien en de knoflook. Snijd 1 ui heel fijn en pers er 1 teentje knoflook boven uit. Bewaar de overige ui voor later.

  2. 2

    Hak de pinda´s klein.

  3. 3

    Prak de tofu tot kruimels en voeg de fijngesnipperde ui met knoflook, de pinda´s en wat ras el hanout toe. Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van. Voeg eventueel wat meel toe als het te vochtig is, of een lepel melk als het te droog is.

  4. 4

    Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  5. 5

    Maak de rest van de groente schoon. Snijd de overige uien in halve ringen, het teentje knoflook in plakjes, de courgette in halve plakken en de tomaten in stukjes.

  6. 6

    Bak de tofuballetjes in de margarine bruin. Bak de uien en de knoflook even mee. Voeg de rest van de groente toe met wat ras el hanout en een scheutje water. Stoof alles in ± 10 minuten gaar. Serveer met rijst.

Voedingswaarden

Energie: 1479 kJ / 354 kcal
Eiwitten: 18,80g
Vetten: 14,80g
waarvan verzadigd: 2,30g
Koolhydraten: 32.60g
waarvan suiker: 7,70g
Vezels: 8,90g
Natrium: 0,03g
Bronnen

Voedingscentrum.be