Tiramisu van yoghurt, brood en vers fruit
Ingredienten voor 4 personen
4 sneetjes wit brood
2,5 dl magere yoghurt
500 g aardbeien
10 blauwe druiven
10 witte druiven
1 appel
1 kiwi
het sap van 1 sinaasappel
het sap van 1/2 citroen
1 scheutje grand marnier
2 el kristalsuiker
Bereiding
-
1
Neem 4 glaasjes. Steek met 1 van de glaasjes 12 rondjes uit het brood.
-
2
Was de druiven en halveer ze.
-
3
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes.
-
4
Was de appel en de perzik en snijd die ook in blokjes.
-
5
Schil de kiwi en snijd hem in kleine stukjes.
-
6
Doe al het fruit in een schaal en giet er het citroensap, 1 el suiker en de grand marnier over.
-
7
Meng alles goed en laat minstens 15 minuten afkoelen in de ijskast.
-
8
Meng de rest van de suiker onder de yoghurt.
-
9
Wentel de broodrondjes in het sinaasappelsap en leg 1 rondje in elk glaasje.
-
10
Doe er een laagje fruit bovenop en vervolgens een laagje yoghurt.
-
11
Herhaal deze handeling tot alle ingrediënten op zijn.
Voedingswaarden
Energie:
997 kJ
/
239 kcal
Eiwitten:
6,90g
Vetten:
1g
waarvan verzadigd: 0,64g
waarvan verzadigd: 0,64g
Koolhydraten:
46.60g
waarvan suiker: 31,60g
waarvan suiker: 31,60g
Vezels:
5g
Natrium:
0,16g