Dessert

Tiramisu van yoghurt, brood en vers fruit

Probeer eens een dessertje op basis van brood en yoghurt.

Ingrediënten
4 personen
  • 4 sneetjes wit brood
  • 2,5 dl magere yoghurt
  • 500 g aardbeien
  • 10 blauwe druiven
  • 10 witte druiven
  • 1 appel
  • 1 perzik
  • 1 kiwi
  • het sap van 1 sinaasappel
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 scheutje grand marnier
  • 2 el kristalsuiker
Bereiding
  1. Neem 4 glaasjes. Steek met 1 van de glaasjes 12 rondjes uit het brood.
  2. Was de druiven en halveer ze.
  3. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Was de appel en de perzik en snijd die ook in blokjes.
  5. Schil de kiwi en snijd hem in kleine stukjes.
  6. Doe al het fruit in een schaal en giet er het citroensap, 1 el suiker en de grand marnier over.
  7. Meng alles goed en laat minstens 15 minuten afkoelen in de ijskast.
  8. Meng de rest van de suiker onder de yoghurt.
  9. Wentel de broodrondjes in het sinaasappelsap en leg 1 rondje in elk glaasje.
  10. Doe er een laagje fruit bovenop en vervolgens een laagje yoghurt.
  11. Herhaal deze handeling tot alle ingrediënten op zijn.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
997 kJ
Energie (kcal): 
239 kcal
Eiwitten: 
6,90 g
Vetten: 
1,00 g
waarvan verzadigd: 
0,64 g
Koolhydraten: 
46,60 g
waarvan suiker: 
31,60 g
Vezels: 
5,00 g
Natrium: 
0,16 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?