Tiramisu van yoghurt, brood en vers fruit

30 mei 2016
26 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

4 sneetjes wit brood
2,5 dl magere yoghurt
500 g aardbeien
10 blauwe druiven
10 witte druiven
1 appel
1 kiwi
het sap van 1 sinaasappel
het sap van 1/2 citroen
1 scheutje grand marnier
2 el kristalsuiker

Bereiding

  1. 1

    Neem 4 glaasjes. Steek met 1 van de glaasjes 12 rondjes uit het brood.

  2. 2

    Was de druiven en halveer ze.

  3. 3

    Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes.

  4. 4

    Was de appel en de perzik en snijd die ook in blokjes.

  5. 5

    Schil de kiwi en snijd hem in kleine stukjes.

  6. 6

    Doe al het fruit in een schaal en giet er het citroensap, 1 el suiker en de grand marnier over.

  7. 7

    Meng alles goed en laat minstens 15 minuten afkoelen in de ijskast.

  8. 8

    Meng de rest van de suiker onder de yoghurt.

  9. 9

    Wentel de broodrondjes in het sinaasappelsap en leg 1 rondje in elk glaasje.

  10. 10

    Doe er een laagje fruit bovenop en vervolgens een laagje yoghurt.

  11. 11

    Herhaal deze handeling tot alle ingrediënten op zijn.

Voedingswaarden

Energie: 997 kJ / 239 kcal
Eiwitten: 6,90g
Vetten: 1g
waarvan verzadigd: 0,64g
Koolhydraten: 46.60g
waarvan suiker: 31,60g
Vezels: 5g
Natrium: 0,16g