Tiramisu met aardbeien, smaakt altijd op een zonnige dag!
Ingrediënten
4 personen- 100 g suiker
- 1 klein scheutje Amaretto
- 1 pakje lange vingers
- 600 g aardbeien
- 1 reep witte chocolade
- 3 eierdooiers
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 g mascarpone.
Bereiding
- Leg 6 mooie aardbeien apart
- Mix de rest van de aardbeien met 50 g suiker en de likeur tot een gladde saus
- Breek de lange vingers in stukken
- Rasp de koud bewaarde witte chocolade met een grove rasp
- Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel
- Roer de mascarpone erdoor
- Schep een derde van het mascarponemengsel in een glazen schaal of coupe
- Leg daarop de helft van de lange vingers en de helft van de aardbeiensaus
- Schep daarboven de helft van het mascarponemengsel en de resterende lange vingers en aardbeiensaus
- Dek af met de rest van het mascarponemengsel
- Strijk de bovenkant glad en plaats in de koelkast
- Garneer het geheel met de overgebleven aardbeien en de geraspte witte chocolade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
3079 kJEnergie (kcal):
733 kcalEiwitten:
11,20 gVetten:
36,30 gwaarvan verzadigd:
22,77 gKoolhydraten:
88,40 gwaarvan suiker:
73,30 gVezels:
2,70 gNatrium:
0,08 g