Dessert

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien, smaakt altijd op een zonnige dag!

Ingrediënten
4 personen
  • 100 g suiker
  • 1 klein scheutje Amaretto
  • 1 pakje lange vingers
  • 600 g aardbeien
  • 1 reep witte chocolade
  • 3 eierdooiers
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 g mascarpone.
Bereiding
  1. Leg 6 mooie aardbeien apart
  2. Mix de rest van de aardbeien met 50 g suiker en de likeur tot een gladde saus
  3. Breek de lange vingers in stukken
  4. Rasp de koud bewaarde witte chocolade met een grove rasp
  5. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel
  6. Roer de mascarpone erdoor
  7. Schep een derde van het mascarponemengsel in een glazen schaal of coupe
  8. Leg daarop de helft van de lange vingers en de helft van de aardbeiensaus
  9. Schep daarboven de helft van het mascarponemengsel en de resterende lange vingers en aardbeiensaus
  10. Dek af met de rest van het mascarponemengsel
  11. Strijk de bovenkant glad en plaats in de koelkast
  12. Garneer het geheel met de overgebleven aardbeien en de geraspte witte chocolade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
3079 kJ
Energie (kcal): 
733 kcal
Eiwitten: 
11,20 g
Vetten: 
36,30 g
waarvan verzadigd: 
22,77 g
Koolhydraten: 
88,40 g
waarvan suiker: 
73,30 g
Vezels: 
2,70 g
Natrium: 
0,08 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?