Een gezonde winterse stoofpot!
Ingrediënten
4 personen- 400 g zoete aardappel (2 stuks)
- 4 tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Sap van 1 limoen
- Rozemarijn
- Tijm
- 1/2 koffielepel
- Komijn
- 1 blik van 240 gr (uitgelekte) linzen
- 1 blik van 240 gr (uitgelekte) kikkererwten
- 2 lente-uitjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
- Zet een pot op het vuur met 1 eetlepel olijfolie en fruit er de ui en de knoflook in.
- Voeg de komijn en de kurkuma en de tomatenpuree toe en roer goed.
- Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm.
- Bak de blokjes apart in een pan in de rest van de olijfolie.
- Voeg dit toe aan de ui.
- Voeg ongeveer 100 ml water toe en 1/4 groentebouillonblokje.
- Voeg ook de gespoelde linzen en kikkererwten toe en laat alles garen tot de zoete aardappel bijna gaar is.
- Was de lente-uitjes en snij ze in ringen en voeg toe aan de bereiding.
- Verwijder de pel van de tomaten en snij het vruchtvlees in grove stukken en voeg eveneens toe samen met het limoensap, een beetje tijm en een beetje rozemarijn.
- Laat het geheel wat sudderen, maar zorg dat alles niet te zacht wordt.
- Was ondertussen de koriander en hak grof.
- Schep de bereiding uit in borden en versier met koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1257 kJEnergie (kcal):
301 kcalEiwitten:
11,60 gVetten:
6,60 gwaarvan verzadigd:
0,88 gKoolhydraten:
41,90 gwaarvan suiker:
9,40 gVezels:
12,60 gNatrium:
0,32 g