Stoofpotje met linzen

14 juni 2017
5 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

400 g zoete aardappel (2 stuks)
4 tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
Sap van 1 limoen
Rozemarijn
Tijm
Komijn
1 blik van 240 gr (uitgelekte) linzen
1 blik van 240 gr (uitgelekte) kikkererwten
2 lente-uitjes
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. 1

    Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.

  2. 2

    Zet een pot op het vuur met 1 eetlepel olijfolie en fruit er de ui en de knoflook in.

  3. 3

    Voeg de komijn en de kurkuma en de tomatenpuree toe en roer goed.

  4. 4

    Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm.

  5. 5

    Bak de blokjes apart in een pan in de rest van de olijfolie.

  6. 6

    Voeg dit toe aan de ui.

  7. 7

    Voeg ongeveer 100 ml water toe en 1/4 groentebouillonblokje.

  8. 8

    Voeg ook de gespoelde linzen en kikkererwten toe en laat alles garen tot de zoete aardappel bijna gaar is.

  9. 9

    Was de lente-uitjes en snij ze in ringen en voeg toe aan de bereiding.

  10. 10

    Verwijder de pel van de tomaten en snij het vruchtvlees in grove stukken en voeg eveneens toe samen met het limoensap, een beetje tijm en een beetje rozemarijn.

  11. 11

    Laat het geheel wat sudderen, maar zorg dat alles niet te zacht wordt.

  12. 12

    Was ondertussen de koriander en hak grof.

  13. 13

    Schep de bereiding uit in borden en versier met koriander.

Voedingswaarden

Energie: 1257 kJ / 301 kcal
Eiwitten: 11,60g
Vetten: 6,60g
waarvan verzadigd: 0,88g
Koolhydraten: 41.90g
waarvan suiker: 9,40g
Vezels: 12,60g
Natrium: 0,32g