Deze stamppot van groene kool is heerlijk en gezond voor in de winter. Maak klaar met een stukje kabeljauw of een andere magere witte vis.
Ingrediënten
4 personen- 800 g aardappelen
- 1,2 kg groene kool
- scheutje halfvolle melk
- 100 g gerookte baconreepjes
- 500 g kabeljauw (of andere magere vis)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 cl magere room
- 1 eetlepel mosterd
- Peper en zout
Bereiding
- Snij de kool in reepjes, hou 2 groene bladen apart.
- Schil de aardappelen en halveer ze.
- Kook de aardappelen samen met de kool gaar in 20 minuten.
- Giet het kookvocht af en stamp de aardappelen en kool fijn met een stamper.
- Als je stamppot niet smeuïg genoeg is, voeg dan een scheutje melk toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de groene bladen fijn en blancheer ze.
- Bak de baconreepjes even aan in een antikleefpan, zonder vetstof.
- Meng de baconreepjes onder de stoemp.
- Bak de vis in een antikleefpan in een eetlepel margarine.
- Warm de room lichtjes op en meng er de mosterd onder.
- Gebruik een serveerring voor de presentatie: eerst een laagje geblancheerde kool, dan de stamppot.
- Leg de vis bovenop het torentje stamppot. Werk af met een beetje mosterdsaus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1852 kJEnergie (kcal):
439 kcalEiwitten:
40,30 gVetten:
9,90 gwaarvan verzadigd:
1,95 gKoolhydraten:
44,50 gwaarvan suiker:
15,10 gVezels:
9,20 gNatrium:
0,66 g