Hoofdgerecht

Stamppot van groene kool

Deze stamppot van groene kool is heerlijk en gezond voor in de winter. Maak klaar met een stukje kabeljauw of een andere magere witte vis.

Ingrediënten
4 personen
  • 800 g aardappelen
  • 1,2 kg groene kool
  • scheutje halfvolle melk
  • 100 g gerookte baconreepjes
  • 500 g kabeljauw (of andere magere vis)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 cl magere room
  • 1 eetlepel mosterd
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Snij de kool in reepjes, hou 2 groene bladen apart.
  2. Schil de aardappelen en halveer ze.
  3. Kook de aardappelen samen met de kool gaar in 20 minuten.
  4. Giet het kookvocht af en stamp de aardappelen en kool fijn met een stamper.
  5. Als je stamppot niet smeuïg genoeg is, voeg dan een scheutje melk toe.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snij de groene bladen fijn en blancheer ze.
  8. Bak de baconreepjes even aan in een antikleefpan, zonder vetstof.
  9. Meng de baconreepjes onder de stoemp.
  10. Bak de vis in een antikleefpan in een eetlepel margarine.
  11. Warm de room lichtjes op en meng er de mosterd onder.
  12. Gebruik een serveerring voor de presentatie: eerst een laagje geblancheerde kool, dan de stamppot.
  13. Leg de vis bovenop het torentje stamppot. Werk af met een beetje mosterdsaus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1852 kJ
Energie (kcal): 
439 kcal
Eiwitten: 
40,30 g
Vetten: 
9,90 g
waarvan verzadigd: 
1,95 g
Koolhydraten: 
44,50 g
waarvan suiker: 
15,10 g
Vezels: 
9,20 g
Natrium: 
0,66 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?