Stamppot van groene kool
Ingredienten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Snij de kool in reepjes, hou 2 groene bladen apart.
-
2
Schil de aardappelen en halveer ze.
-
3
Kook de aardappelen samen met de kool gaar in 20 minuten.
-
4
Giet het kookvocht af en stamp de aardappelen en kool fijn met een stamper.
-
5
Als je stamppot niet smeuïg genoeg is, voeg dan een scheutje melk toe.
-
6
Breng op smaak met peper en zout.
-
7
Snij de groene bladen fijn en blancheer ze.
-
8
Bak de baconreepjes even aan in een antikleefpan, zonder vetstof.
-
9
Meng de baconreepjes onder de stoemp.
-
10
Bak de vis in een antikleefpan in een eetlepel margarine.
-
11
Warm de room lichtjes op en meng er de mosterd onder.
-
12
Gebruik een serveerring voor de presentatie: eerst een laagje geblancheerde kool, dan de stamppot.
-
13
Leg de vis bovenop het torentje stamppot. Werk af met een beetje mosterdsaus.
Voedingswaarden
waarvan verzadigd: 1,95g
waarvan suiker: 15,10g