Hoofdgerecht

Spaghetti met scampi, courgette en ricotta

Istock

Dit gezonde recept bevat veel voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten en vetten. Het is bovendien een goede bron van vezels. Dat is ideaal om aan te sterken.  

Ingrediënten
2 personen
  • 15-tal scampi
  • 160 gram haver-of volkorenspaghetti
  • 1 ronde courgette
  • 1 gele courgette
  • 100 ml kokosmelk
  • 125 g ricotta
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Bereiding
  1. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af.
  2. Schil en snijd de courgettes in stukjes (geschilde groenten zijn beter verteerbaar).
  3. Bak de courgetteblokjes in wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak ze in olijfolie, 2 minuten aan elke kant.
  5. Voeg de courgettes en de scampi’s toe aan de gekookte spaghetti.
  6. Voeg de ricotta en kokosmelk toe.
  7. Meng alles goed onder elkaar en kruid verder af met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1664 kJ
Energie (kcal): 
678 kcal
Eiwitten: 
49,00 g
Vetten: 
9,20 g
waarvan verzadigd: 
15,10 g
Koolhydraten: 
71,00 g
waarvan suiker: 
19,00 g
Vezels: 
10,00 g
Natrium: 
3,20 g

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?