Spaghetti met scampi, courgette en ricotta
Ingredienten voor 2 personen
15-tal scampi
160 gram haver-of volkorenspaghetti
1 ronde courgette
1 gele courgette
125 g ricotta
Peper en zout
Olijfolie
Bereiding
-
1
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af.
-
2
Schil en snijd de courgettes in stukjes (geschilde groenten zijn beter verteerbaar).
-
3
Bak de courgetteblokjes in wat olijfolie en kruid met peper en zout.
-
4
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak ze in olijfolie, 2 minuten aan elke kant.
-
5
Voeg de courgettes en de scampi’s toe aan de gekookte spaghetti.
-
6
Voeg de ricotta en kokosmelk toe.
-
7
Meng alles goed onder elkaar en kruid verder af met peper en zout.
Voedingswaarden
Energie:
1664 kJ
/
678 kcal
Eiwitten:
49g
Vetten:
9,20g
waarvan verzadigd: 15,10g
waarvan verzadigd: 15,10g
Koolhydraten:
71.00g
waarvan suiker: 19g
waarvan suiker: 19g
Vezels:
10g
Natrium:
3,20g