Spaghetti met scampi, courgette en ricotta

9 juni 2021
3 december 2023

Ingredienten voor 2 personen

15-tal scampi
160 gram haver-of volkorenspaghetti
1 ronde courgette
1 gele courgette
125 g ricotta
Peper en zout
Olijfolie

Bereiding

  1. 1

    Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af.

  2. 2

    Schil en snijd de courgettes in stukjes (geschilde groenten zijn beter verteerbaar).

  3. 3

    Bak de courgetteblokjes in wat olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak ze in olijfolie, 2 minuten aan elke kant.

  5. 5

    Voeg de courgettes en de scampi’s toe aan de gekookte spaghetti.

  6. 6

    Voeg de ricotta en kokosmelk toe.

  7. 7

    Meng alles goed onder elkaar en kruid verder af met peper en zout.

Voedingswaarden

Energie: 1664 kJ / 678 kcal
Eiwitten: 49g
Vetten: 9,20g
waarvan verzadigd: 15,10g
Koolhydraten: 71.00g
waarvan suiker: 19g
Vezels: 10g
Natrium: 3,20g