Dit lekkere recept mag je maken als je last hebt van migraine. Dit recept is ook geschikt voor diabetespatiënten, personen die willen vermageren en voor personen met een cholesterol- en lactosebeperking.
Ingrediënten
4 personen- 300 g aardappelen
- 125 g sperziebonen
- 175 g tomaten
- 75 g ui
- 2 tenen knoflook
- 125 g courgette
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- Peper
- ½ eetlepel gehakte verse oregano of ½ koffielepel droge oregano
Bereiding
- Schil de aardappelen en laat ze beetgaar koken. Snij ze in grove blokjes.
- Maak de sperziebonen schoon en snij ze in stukjes van ongeveer 2,5 cm en kook ze ongeveer 5 minuten.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en hak de tomaten in blokjes.
- Hak de ui en de knoflook en snij de courgette in fijne plakjes.
- Fruit de ui en de knoflook in 1,5 eetlepel olijfolie, voeg er de courgettes aan toe, leg het deksel op de pan en laat de groenten gaar worden.
- Laat de groenten, als ze gaar zijn, in een vergiet uitlekken.
- Klop ondertussen in een grote kom de eieren met (zout en) peper volgens smaak.
- Voeg de aardappelen, sperziebonen, tomaten, gebakken groenten en oregano toe aan het eimengsel en roer voorzichtig.
- Verhit de rest van de olie in de pan, giet er het eimengsel in en laat de omelet ongeveer 3 tot 4 minuten bakken.
- Zet de omelet dan nog ongeveer 2 tot 3 minuten onder de grill, zodat de bovenste laag ook gestold is.
- Snij de omelet in 4.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
810 kJEnergie (kcal):
195 kcalEiwitten:
9,90 gVetten:
10,40 gwaarvan verzadigd:
2,70 gKoolhydraten:
13,80 gwaarvan suiker:
3,10 gVezels:
3,40 gNatrium:
0,12 g