Soepje van courgette en rucola met tomaat en mozzarella

23 augustus 2018
3 december 2023

Een evenwichtig en gezond recept om brandend maagzuur (reflux) te voorkomen.

Ingredienten voor 4 personen

2l groentebouillon
2 kleine courgettes
160 g rucola
12 kerstomaatjes
2 el extra vierge olijfolie
Peper en zout
Provençaalse kruiden
12 kleine bolletjes mozzarella
2 tl vloeibare (acacia)honing (optioneel)

Bereiding

  1. 1

    Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de courgette toe. Laat 20 minuten doorkoken en mix met de rucola. Voeg eventueel een klein scheutje honing toe.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje met wat olijfolie en Provençaalse kruiden en gaar ze een 10tal minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Werk de soep af met de mozzarellabolletjes, kerstomaatjes, rucola en zwarte peper.

Voedingswaarden

Energie: 795 kJ / 196 kcal
Eiwitten: 11,30g
Vetten: 10g
waarvan verzadigd: 4,43g
Koolhydraten: 11.90g
waarvan suiker: 9,10g
Vezels: 4,20g
Natrium: 5,81g