Tussendoortje

Soepje van courgette en rucola met tomaat en mozzarella

Een evenwichtig en gezond recept om brandend maagzuur (reflux) te voorkomen.

Ingrediënten
4 personen
  • 2l groentebouillon
  • 2 kleine courgettes
  • 160 g rucola
  • 12 kerstomaatjes
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • provençaalse kruiden
  • 12 kleine bolletjes mozzarella
  • 2 tl vloeibare (acacia)honing (optioneel)
Bereiding
  1. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de courgette toe. Laat 20 minuten doorkoken en mix met de rucola. Voeg eventueel een klein scheutje honing toe.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje met wat olijfolie en Provençaalse kruiden en gaar ze een 10tal minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Werk de soep af met de mozzarellabolletjes, kerstomaatjes, rucola en zwarte peper.

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?