Soep

Soep van pastinaak en knolselder met pastinaakchips

© Lekker van bij ons

Op zoek naar een lactosevrij gerecht? Probeer deze soep van wintergroenten en knapperige chips.

Ingrediënten
4 personen
  • 200 g knolselder
  • 300 g pastinaak
  • 1 extra pastinaak voor de chips
  • 1 zoete ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l vetarme groentebouillon (lees het etiket!)
  • Peper
  • 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
  1. Schil de pastinaak en de knolselder en snijd in blokjes.
  2. Snipper de ui en de knoflook.
  3. Breng de bouillon aan de kook en voeg de groenten toe.
  4. Laat gaarkoken.
  5. Mix tot een gladde soep. Kruid met peper en eventueel nog wat groentebouillon.
  6. Was de overgebleven pastinaakwortel en snijd in flinterdunne schijfjes. Bak deze tot chips in de olijfolie en serveer deze in de soep.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
547 kJ
Energie (kcal): 
132 kcal
Eiwitten: 
3,50 g
Vetten: 
3,70 g
waarvan verzadigd: 
0,76 g
Koolhydraten: 
17,10 g
waarvan suiker: 
6,70 g
Vezels: 
7,70 g
Natrium: 
0,57 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?