© Lekker van bij ons
Op zoek naar een lactosevrij gerecht? Probeer deze soep van wintergroenten en knapperige chips.
Ingrediënten
4 personen- 200 g knolselder
- 300 g pastinaak
- 1 extra pastinaak voor de chips
- 1 zoete ui
- 1 teentje knoflook
- 1 l vetarme groentebouillon (lees het etiket!)
- Peper
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Schil de pastinaak en de knolselder en snijd in blokjes.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg de groenten toe.
- Laat gaarkoken.
- Mix tot een gladde soep. Kruid met peper en eventueel nog wat groentebouillon.
- Was de overgebleven pastinaakwortel en snijd in flinterdunne schijfjes. Bak deze tot chips in de olijfolie en serveer deze in de soep.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
547 kJEnergie (kcal):
132 kcalEiwitten:
3,50 gVetten:
3,70 gwaarvan verzadigd:
0,76 gKoolhydraten:
17,10 gwaarvan suiker:
6,70 gVezels:
7,70 gNatrium:
0,57 g