Soep van pastinaak en knolselder met pastinaakchips

25 november 2016
30 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

200 g knolselder
300 g pastinaak
1 extra pastinaak voor de chips
1 zoete ui
1 l vetarme groentebouillon (lees het etiket!)
Peper
1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. 1

    Schil de pastinaak en de knolselder en snijd in blokjes.

  2. 2

    Snipper de ui en de knoflook.

  3. 3

    Breng de bouillon aan de kook en voeg de groenten toe.

  4. 4

    Laat gaarkoken.

  5. 5

    Mix tot een gladde soep. Kruid met peper en eventueel nog wat groentebouillon.

  6. 6

    Was de overgebleven pastinaakwortel en snijd in flinterdunne schijfjes. Bak deze tot chips in de olijfolie en serveer deze in de soep.

Voedingswaarden

Energie: 547 kJ / 132 kcal
Eiwitten: 3,50g
Vetten: 3,70g
waarvan verzadigd: 0,76g
Koolhydraten: 17.10g
waarvan suiker: 6,70g
Vezels: 7,70g
Natrium: 0,57g