Salade van vergeten groenten

16 november 2016
19 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

1/2 kleine pompoen
1/2 bot raapjes
1 koolrabi
1 preiwit
1 pastinaak
1 verse rode biet
1/2 bakje champignons
4 handenvol postelein
1 klein bokaaltje peren op grootmoeders wijze
4 plakjes gerookte ham
Een scheutje sesamolie
1 dl rode wijnazijn
Klontje boter

Bereiding

  1. 1

    Snijd alle groenten met uitzondering van de pompoen in julienne.

  2. 2

    Gaar de groenten in kokend water.

  3. 3

    Snijd intussen het vruchtvlees van de pompoen in partjes.

  4. 4

    Giet de geblancheerde groentjes af en verfris ze onder koud stromend water tot ze volledig afgekoeld zijn.

  5. 5

    Doe wat geklaarde boter in de pan en bak er de partjes pompoen in. Kruid met grof zeezout. Stoof de peren in wijnazijn.

  6. 6

    Haal de julienne van groenten even door warme boter. Roer er de postelein door.

  7. 7

    Schik alle groenten met de peertjes op het bord en werk af met de saus.

Voedingswaarden

Energie: 1118 kJ / 268 kcal
Eiwitten: 13,30g
Vetten: 7,90g
waarvan verzadigd: 3,04g
Koolhydraten: 30.00g
waarvan suiker: 21,20g
Vezels: 12,50g
Natrium: 0,80g