Salade van vergeten groenten
Ingredienten voor 4 personen
1/2 kleine pompoen
1/2 bot raapjes
1 koolrabi
1 preiwit
1 pastinaak
1 verse rode biet
1/2 bakje champignons
4 handenvol postelein
1 klein bokaaltje peren op grootmoeders wijze
4 plakjes gerookte ham
Een scheutje sesamolie
1 dl rode wijnazijn
Klontje boter
Bereiding
-
1
Snijd alle groenten met uitzondering van de pompoen in julienne.
-
2
Gaar de groenten in kokend water.
-
3
Snijd intussen het vruchtvlees van de pompoen in partjes.
-
4
Giet de geblancheerde groentjes af en verfris ze onder koud stromend water tot ze volledig afgekoeld zijn.
-
5
Doe wat geklaarde boter in de pan en bak er de partjes pompoen in. Kruid met grof zeezout. Stoof de peren in wijnazijn.
-
6
Haal de julienne van groenten even door warme boter. Roer er de postelein door.
-
7
Schik alle groenten met de peertjes op het bord en werk af met de saus.
Voedingswaarden
Energie:
1118 kJ
/
268 kcal
Eiwitten:
13,30g
Vetten:
7,90g
waarvan verzadigd: 3,04g
waarvan verzadigd: 3,04g
Koolhydraten:
30.00g
waarvan suiker: 21,20g
waarvan suiker: 21,20g
Vezels:
12,50g
Natrium:
0,80g
Bronnen