Salade met kip en mango

17 mei 2016
8 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

600 g kip of kalkoenfilet
150 g gemengde sla
1 rijpe mango
250 g cherrytomaten
Enkele muntblaadjes
Kipkruiden
Mangoazijn of frambozenazijn
Bloem
Peper
Fleur de sel
Enkele muntblaadjes en/of rode bietenkiemen

Bereiding

  1. 1

    Snij de kipfilet in reepjes of blokjes.

  2. 2

    Meng een weinig bloem met kipkruiden in een plastic bakje.

  3. 3

    Voeg de reepjes kipfilet toe, dek het bakje af en schud de kruiden en de kip zodat de bloem helemaal rond de kippenreepjes zit.

  4. 4

    Nu maak je de salade: tomaatjes in de helft, mango in reepjes of blokjes, salade grof erbij.

  5. 5

    Meng een scheutje honing en een scheutje mangoazijn in een kommetje, kruid met peper en fleur de sel.

  6. 6

    Bak de kipfilet in olijfolie.

  7. 7

    Leg de salade gemengd met de dressing op een bord en leg er de reepjes/blokjes kip bij zodra ze gaar zijn.

  8. 8

    Werk af met rode bietenkiemen (of muntblaadjes) en serveer.

Voedingswaarden

Energie: 1173 kJ / 281 kcal
Eiwitten: 33g
Vetten: 10g
waarvan verzadigd: 2,82g
Koolhydraten: 13.20g
waarvan suiker: 11,10g
Vezels: 2,70g
Natrium: 0,27g