Deze salade is superlekker en caloriearm. De combinatie van warm en koud geeft een smaaksensatie.
Ingrediënten
4 personen- 600 g kip of kalkoenfilet
- 150 g gemengde sla
- 1 rijpe mango
- 250 g cherrytomaten
- Enkele muntblaadjes
- Kipkruiden
- Vloeibare acaciahoning
- Mangoazijn of frambozenazijn
- Bloem
- Peper
- Fleur de sel
- Enkele muntblaadjes en/of rode bietenkiemen
Bereiding
- Snij de kipfilet in reepjes of blokjes.
- Meng een weinig bloem met kipkruiden in een plastic bakje.
- Voeg de reepjes kipfilet toe, dek het bakje af en schud de kruiden en de kip zodat de bloem helemaal rond de kippenreepjes zit.
- Nu maak je de salade: tomaatjes in de helft, mango in reepjes of blokjes, salade grof erbij.
- Meng een scheutje honing en een scheutje mangoazijn in een kommetje, kruid met peper en fleur de sel.
- Bak de kipfilet in olijfolie.
- Leg de salade gemengd met de dressing op een bord en leg er de reepjes/blokjes kip bij zodra ze gaar zijn.
- Werk af met rode bietenkiemen (of muntblaadjes) en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1173 kJEnergie (kcal):
281 kcalEiwitten:
33,00 gVetten:
10,00 gwaarvan verzadigd:
2,82 gKoolhydraten:
13,20 gwaarvan suiker:
11,10 gVezels:
2,70 gNatrium:
0,27 gBronnen