Hoofdgerecht

Rundsburger met rauwkost en yoghurtsausje

Gezonde fastfood draait natuurlijk niet alleen om hamburgers, frieten en pasta. Het staat ook voor het bereiden van smaakvolle maaltijden in een zo kort mogelijk tijd met pure ingrediënten als basis. Dat is minstens even lekker, gezonder én beter voor je portemonnee. Heb je weinig tijd om uitgebreid inkopen te doen of om lang in de keuken te staan? Dan is het volgende recept zeker iets voor jou.

Ingrediënten
4 personen
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 200 ml magere yoghurt
  • peper, chilipoeder
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 1 zakje sla
  • 200 g geraspte wortel
  • 1 ui
  • 400 g mager rundergehakt
  • 8 volkoren pistolets
Bereiding
  1. Was de komkommer en rasp het boven een kom.
  2. Pers er de helft van de knoflook boven uit.
  3. Maak de lente-ui schoon en snijd het klein.
  4. Meng dit met de yoghurt door de komkommer en maak de saus op smaak met peper.
  5. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes of reepjes.
  6. Was de sla eventueel, kijk hiervoor op de verpakking.
  7. Meng de paprika met de wortelreepjes en de sla.
  8. Snijd de ui en de overgebleven knoflook heel fijn. Meng dit met wat chilipoeder door het gehakt. Vorm er burgers (2 per persoon) van.
  9. Verwarm een (grill)pan of een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  10. Beleg de broodjes met wat van de groenten en een burger. Geef de rest van de groente en de yoghurtsaus erbij.
  11. Tip! Indien je de paprika’s stooft in een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof ) zijn ze lichter verteerbaar.
Bronnen

Zeker Gezond (www.zekergezond.be)

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?