Soep

Romige champignonsoep met kip

Istock

Deze rijke maaltijdsoep is een ideale lunch of avondmaal. Het recept is bovendien geschikt voor patiënten met de ziekte van Crohn.  

Ingrediënten
4 personen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 g champignons
  • 60 g wortel
  • 400 g kipfilet
  • 100 ml sojaroom
  • 50 g margarine
  • 60 g bloem
  • 2 snede volkoren brood
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
  2. Breng een steelpan met water aan de kook. Kook de kipfilet in ca. 15 minuten gaar.
  3. Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem vervolgens toe. Roer het geheel goed onder elkaar en laat de roux een paar minuten zacht pruttelen.
  4. Giet de kippenbouillon beetje bij beetje bij de roux. Blijf roeren met een garde.
  5. Voeg de wortel toe aan de soep en laat koken.
  6. Bak de champignons licht aan in een koekenpan.
  7. Voeg de champignons en de room toe aan de soep. Laat alles even pruttelen.
  8. Kruid de soep naar smaak met peper en zout.
  9. Laat de kip uitlekken en trek ze met 2 vorken uit elkaar. Serveer de kippenstukjes bij je romige champignonsoep. Serveer met volkorenbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1712 kJ
Energie (kcal): 
458 kcal
Eiwitten: 
34,00 g
Vetten: 
11,70 g
waarvan verzadigd: 
4,50 g
Koolhydraten: 
37,00 g
waarvan suiker: 
2,60 g
Vezels: 
6,00 g
Natrium: 
2,24 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?