Soep

Romige bloemkoolsoep

Oudere mensen eten soms te weinig of niet voldoende gevarieerd waardoor de kans reëel is dat ze ondervoed raken. Dit recept is bedoeld voor mensen met ondervoeding of een verhoogd risico op ondervoeding, vastgesteld door de behandelende arts of door een verpleegkundige in overleg met de arts.

Ingrediënten
4 personen
  • Een halve bloemkool, in roosjes
  • 1 grote aardappel
  • 750 ml water
  • 2 bouillonblokjes
  • 125 ml room 40%
  • Nootmuskaat en peper
  • 75 g blauwgeaderde kaas of een half pakje kruidenkaas of 4 plakjes verse zalm in reepjes
Bereiding
  1. Doe de bloemkool en de aardappelblokjes in een pot met 750 ml water.
  2. Verkruimel er de bouillonblokjes in en laat alles ongeveer 15 min. gaar worden.
  3. Pureer de soep met een staafmixer, roer er de room door en breng op smaak met peper en muskaatnoot.
  4. Laat de soep nog even doorkoken en meng er daarna de kaas of zalmreepjes onder.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1073 kJ
Energie (kcal): 
257 kcal
Eiwitten: 
5,50 g
Vetten: 
19,40 g
waarvan verzadigd: 
14,30 g
Koolhydraten: 
11,30 g
waarvan suiker: 
4,30 g
Vezels: 
4,90 g
Natrium: 
1,11 g

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?