Romige bloemkoolsoep

26 mei 2016
26 november 2023

Oudere mensen eten soms te weinig of niet voldoende gevarieerd waardoor de kans reëel is dat ze ondervoed raken. Dit recept is bedoeld voor mensen met ondervoeding of een verhoogd risico op ondervoeding, vastgesteld door de behandelende arts of door een verpleegkundige in overleg met de arts.

Ingredienten voor 4 personen

Een halve bloemkool, in roosjes
1 grote aardappel
750 ml water
2 bouillonblokjes
125 ml room 40%
Nootmuskaat en peper
75 g blauwgeaderde kaas of een half pakje kruidenkaas of 4 plakjes verse zalm in reepjes

Bereiding

  1. 1

    Doe de bloemkool en de aardappelblokjes in een pot met 750 ml water.

  2. 2

    Verkruimel er de bouillonblokjes in en laat alles ongeveer 15 min. gaar worden.

  3. 3

    Pureer de soep met een staafmixer, roer er de room door en breng op smaak met peper en muskaatnoot.

  4. 4

    Laat de soep nog even doorkoken en meng er daarna de kaas of zalmreepjes onder.

Voedingswaarden

Energie: 1073 kJ / 257 kcal
Eiwitten: 5,50g
Vetten: 19,40g
waarvan verzadigd: 14,30g
Koolhydraten: 11.30g
waarvan suiker: 4,30g
Vezels: 4,90g
Natrium: 1,11g