Dit gerechtje is ideaal bij warm zomerweer!
Ingrediënten
4 personen- 240 g zilvervliesrijst of bruine rijst (ongekookt)
- 240 g gerookte makreel
- 300 g tuinerwten (diepvries)
- 1 rode ui
- 4 stengels bleekselderij
- 30 g light mayonaise
- 30 g magere yoghurt
- Verse peterselie of koriander naar smaak
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal de tuinerwten uit de diepvries en zet ze enkele minuten in een schaaltje met heet (of gekookt) water. Giet ze vervolgens af.
- Meng de yoghurt en de mayonaise door elkaar.
- Snipper de rode ui. Maak de bleekselderij schoon, verwijder de draden en snij deze in schijfjes.
- Maak de makreel schoon en doe ze in stukjes met je handen.
- Meng alle ingrediënten door elkaar en breng de salade op smaak met peper en eventueel een beetje zout. Garneer met verse peterselie of koriander naar smaak.
- TIP: Als je niet graag makreel lust, kan je ook kiezen voor gerookte zalm, forel of paling
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2015 kJEnergie (kcal):
481 kcalEiwitten:
22,00 gVetten:
19,00 gwaarvan verzadigd:
3,90 gKoolhydraten:
39,00 gwaarvan suiker:
4,50 gVezels:
9,30 gNatrium:
0,52 g