Rijstsalade met makreel

30 mei 2018
26 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

240 g zilvervliesrijst of bruine rijst (ongekookt)
240 g gerookte makreel
300 g tuinerwten (diepvries)
1 rode ui
30 g light mayonaise
30 g magere yoghurt
Verse peterselie of koriander naar smaak

Bereiding

  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Haal de tuinerwten uit de diepvries en zet ze enkele minuten in een schaaltje met heet (of gekookt) water. Giet ze vervolgens af.

  3. 3

    Meng de yoghurt en de mayonaise door elkaar.

  4. 4

    Snipper de rode ui. Maak de bleekselderij schoon, verwijder de draden en snij deze in schijfjes.

  5. 5

    Maak de makreel schoon en doe ze in stukjes met je handen.

  6. 6

    Meng alle ingrediënten door elkaar en breng de salade op smaak met peper en eventueel een beetje zout. Garneer met verse peterselie of koriander naar smaak.

  7. 7

    TIP: Als je niet graag makreel lust, kan je ook kiezen voor gerookte zalm, forel of paling

Voedingswaarden

Energie: 2015 kJ / 481 kcal
Eiwitten: 22g
Vetten: 19g
waarvan verzadigd: 3,90g
Koolhydraten: 39.00g
waarvan suiker: 4,50g
Vezels: 9,30g
Natrium: 0,52g