Hoofdgerecht

Rijstsalade met makreel

Dit gerechtje is ideaal bij warm zomerweer!

Ingrediƫnten
4 personen
  • 240 g zilvervliesrijst of bruine rijst (ongekookt)
  • 240 g gerookte makreel
  • 300 g tuinerwten (diepvries)
  • 1 rode ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 30 g light mayonaise
  • 30 g magere yoghurt
  • Verse peterselie of koriander naar smaak
Bereiding
  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Haal de tuinerwten uit de diepvries en zet ze enkele minuten in een schaaltje met heet (of gekookt) water. Giet ze vervolgens af.
  3. Meng de yoghurt en de mayonaise door elkaar.
  4. Snipper de rode ui. Maak de bleekselderij schoon, verwijder de draden en snij deze in schijfjes.
  5. Maak de makreel schoon en doe ze in stukjes met je handen.
  6. Meng alle ingrediƫnten door elkaar en breng de salade op smaak met peper en eventueel een beetje zout. Garneer met verse peterselie of koriander naar smaak.
  7. Tip: Als je niet graag makreel lust, kan je ook kiezen voor gerookte zalm, forel of paling

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?