Foto rijstpap 'op grootmoeders wijze' Foto rijstpap 'op grootmoeders wijze'

Rijstpap 'op grootmoeders wijze'

Bart Verkerken
Diëtist Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen
8 mei 2023
29 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

1 l melk
130 g rijst
75 g suiker
1 capsule saffraan
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
bruine suiker

Bereiding

  1. 1

    Spoel de rijst en laat uitlekken.

  2. 2

    Breng de melk aan de kook.

  3. 3

    Voeg de suiker, vanillemerg en -peul, kaneelstokje en de saffraandraadjes bij.

  4. 4

    Verwijder het vanillestokje.

  5. 5

    Voeg de rijst toe aan de melk en breng 30 minuten of langer aan de kook op een zacht vuurtje tot de rijst beetgaar is.

  6. 6

    Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is, want hij zal nog verdikken tijdens het afkoelen.

  7. 7

    Laat de rijstpap een beetje afkoelen.

  8. 8

    Roer de eierdooiers los en roer ze door de rijstpap.

  9. 9

    Serveer de rijstpap met bruine suiker.

Voedingswaarden

Energie: 1822 kJ / 437 kcal
Eiwitten: 12,40g
Vetten: 7g
waarvan verzadigd: 3,39g
Koolhydraten: 79.80g
waarvan suiker: 54,60g
Vezels: 1,10g
Natrium: 0,12g
Bronnen

Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)