Dessert

Rijstpap 'op grootmoeders wijze'

Rijstpap maken kan je op verschillende manieren maar de klassieke rijstpap "op grootmoeders wijze" maak je met dit recept.  

Ingrediënten
4 personen
  • 1 l melk
  • 130 g rijst
  • 75 g suiker
  • 1 capsule saffraan
  • 2 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • bruine suiker
Bereiding
  1. Spoel de rijst en laat uitlekken.
  2. Breng de melk aan de kook.
  3. Voeg de suiker, vanillemerg en -peul, kaneelstokje en de saffraandraadjes bij.
  4. Verwijder het vanillestokje.
  5. Voeg de rijst toe aan de melk en breng 30 minuten of langer aan de kook op een zacht vuurtje tot de rijst beetgaar is.
  6. Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is, want hij zal nog verdikken tijdens het afkoelen.
  7. Laat de rijstpap een beetje afkoelen.
  8. Roer de eierdooiers los en roer ze door de rijstpap.
  9. Serveer de rijstpap met bruine suiker.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1822 kJ
Energie (kcal): 
437 kcal
Eiwitten: 
12,40 g
Vetten: 
7,00 g
waarvan verzadigd: 
3,39 g
Koolhydraten: 
79,80 g
waarvan suiker: 
54,60 g
Vezels: 
1,10 g
Natrium: 
0,12 g
Bronnen

Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde) 

Auteur
Bart Verkerken
Diëtist Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?