Rijstpap maken kan je op verschillende manieren maar de klassieke rijstpap "op grootmoeders wijze" maak je met dit recept.
Ingrediënten
4 personen- 1 l melk
- 130 g rijst
- 75 g suiker
- 1 capsule saffraan
- 2 eidooiers
- 1 vanillestokje
- 1 kaneelstokje
- bruine suiker
Bereiding
- Spoel de rijst en laat uitlekken.
- Breng de melk aan de kook.
- Voeg de suiker, vanillemerg en -peul, kaneelstokje en de saffraandraadjes bij.
- Verwijder het vanillestokje.
- Voeg de rijst toe aan de melk en breng 30 minuten of langer aan de kook op een zacht vuurtje tot de rijst beetgaar is.
- Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is, want hij zal nog verdikken tijdens het afkoelen.
- Laat de rijstpap een beetje afkoelen.
- Roer de eierdooiers los en roer ze door de rijstpap.
- Serveer de rijstpap met bruine suiker.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1822 kJEnergie (kcal):
437 kcalEiwitten:
12,40 gVetten:
7,00 gwaarvan verzadigd:
3,39 gKoolhydraten:
79,80 gwaarvan suiker:
54,60 gVezels:
1,10 gNatrium:
0,12 gBronnen
Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)