Rijstpap 'op grootmoeders wijze'
Ingredienten voor 4 personen
1 l melk
130 g rijst
75 g suiker
1 capsule saffraan
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
bruine suiker
Bereiding
-
1
Spoel de rijst en laat uitlekken.
-
2
Breng de melk aan de kook.
-
3
Voeg de suiker, vanillemerg en -peul, kaneelstokje en de saffraandraadjes bij.
-
4
Verwijder het vanillestokje.
-
5
Voeg de rijst toe aan de melk en breng 30 minuten of langer aan de kook op een zacht vuurtje tot de rijst beetgaar is.
-
6
Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is, want hij zal nog verdikken tijdens het afkoelen.
-
7
Laat de rijstpap een beetje afkoelen.
-
8
Roer de eierdooiers los en roer ze door de rijstpap.
-
9
Serveer de rijstpap met bruine suiker.
Voedingswaarden
Energie:
1822 kJ
/
437 kcal
Eiwitten:
12,40g
Vetten:
7g
waarvan verzadigd: 3,39g
waarvan verzadigd: 3,39g
Koolhydraten:
79.80g
waarvan suiker: 54,60g
waarvan suiker: 54,60g
Vezels:
1,10g
Natrium:
0,12g
Bronnen
Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)