Rijstpap

23 januari 2019
4 december 2023

Een lekker tussendoortje om je gewicht op peil te houden. Tip: indien nodig, kan je de rijstpap calorierijker maken door suiker te gebruiken in plaats van zoetstof en de halfvolle melk te vervangen door volle melk.

Ingredienten voor 4 personen

1 liter halfvolle melk
120 g rijst (ronde korrel)
1 potje saffraan
zoetstof naar smaak (bv. stevia of canderel met vanille of suiker)
1 eetlepel vanillepuddingpoeder en 3 eetlepels melk

Bereiding

  1. 1

    Maak een vanillepapje van 1 eetlepel vanillepuddingpoeder en 3 eetlepels melk.

  2. 2

    Breng de melk, rijst, saffraan en kaneelstokje al roerend aan de kook.

  3. 3

    Zet het vuur zachter wanneer de melk kookt (let op dat de melk niet overkookt!) en laat ongeveer 15 minuten verder pruttelen. Roer regelmatig om aanbranden te vermijden.

  4. 4

    Zet van het vuur. Roer er het vanillepapje door.

  5. 5

    Zet de rijstpap terug op het vuur en laat onder voortdurend roeren nog 5 minuten verder pruttelen.

  6. 6

    Roer er tenslotte de zoetstof of suiker door (naar smaak: 3-4 stickjes of 4 eetlepels).

Voedingswaarden

Energie: 1038 kJ / 247 kcal
Eiwitten: 11,80g
Vetten: 4,10g
waarvan verzadigd: 2,92g
Koolhydraten: 40.00g
waarvan suiker: 12,50g
Vezels: 1g
Natrium: 0,14g