Tussendoortje

Rijstpap

Een lekker tussendoortje om je gewicht op peil te houden. Tip: indien nodig, kan je de rijstpap calorierijker maken door suiker te gebruiken in plaats van zoetstof en de halfvolle melk te vervangen door volle melk.

Ingrediënten
4 personen
  • 1 liter halfvolle melk
  • 120 gr rijst (ronde korrel)
  • 1 potje saffraan
  • 1 kaneelstokje
  • zoetstof naar smaak (vb stevia of canderel met vanille of suiker)
  • 1 eetlepel vanillepuddingpoeder + 3 eetlepels melk
Bereiding
  1. Maak een vanillepapje van 1 eetlepel vanillepuddingpoeder + 3 eetlepels melk.
  2. Breng de melk + rijst + saffraan + kaneelstokje al roerend aan de kook.
  3. Zet, als de melk kookt (let op dat de melk niet overkookt !) het vuur zachter en laat ongeveer 15 minuten verder pruttelen. Roer regelmatig om aanbranden te vermijden.
  4. Roer er, van het vuur af, het vanillepapje door.
  5. Zet de rijstpap terug op het vuur en laat onder voortdurend roeren nog 5 minuten verder pruttelen.
  6. Roer er tenslotte de zoetstof of suiker door (naar smaak: 3-4 stickjes of 4 eetlepels).

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?