zekergezond.be
Een lekker en gezond broodje, ideaal voor de lunch 's middags.
Ingrediënten
4 personen- Halve rode kool
- 4 wortels
- 2 knolrapen
- 8 blaadjes sla
- Preischeuten
- 400 g broccoliroosjes
- 1 teentje knoflook
- 25 g walnoten
- 1,5 el citroensap
- Halve biologische citroen (zeste van de schil)
- 1,5 el olijfolie
- Halve groene chilipeper (optioneel)
- Peper
- Zout (optioneel)
- 8 dikke sneden volkorenbrood
Bereiding
- Maak eerst de spread. Kook de broccoli en de look +/- 4 minuten in (gezouten) water.
- Giet af en spoel met koud water. Pel de look.
- Mix broccoli, look, walnoten, olijfolie, citroenrasp en -sap en eventueel gehakte chilipeper tot een gladde spread. Kruid bij met peper.
- Bereid nu de groenten voor: schil en was de wortel(s) en de knolraap en was de rode kool. Snijd de rode kool in dunne reepjes, rasp de wortel grof en snijd de knolraap in plakken.
- Besmeer de helft van de sneden volkoren brood royaal met broccolispread.
- Beleg met rode kool, wortel en raap.
- Schik er de blaadjes sla en preischeuten op. Leg er de tweede boterham op.
- Serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1881 kJEnergie (kcal):
447 kcalEiwitten:
16,00 gVetten:
9,60 gwaarvan verzadigd:
1,33 gKoolhydraten:
61,50 gwaarvan suiker:
17,40 gVezels:
20,20 gNatrium:
1,41 gBronnen