Hoofdgerecht

Regenboogboterham met broccolispread

zekergezond.be

Een lekker en gezond broodje, ideaal voor de lunch 's middags.  

Ingrediënten
4 personen
  • Halve rode kool
  • 4 wortels
  • 2 knolrapen
  • 8 blaadjes sla
  • Preischeuten
  • 400 g broccoliroosjes
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g walnoten
  • 1,5 el citroensap
  • Halve biologische citroen (zeste van de schil)
  • 1,5 el olijfolie
  • Halve groene chilipeper (optioneel)
  • Peper
  • Zout (optioneel)
  • 8 dikke sneden volkorenbrood
Bereiding
  1. Maak eerst de spread. Kook de broccoli en de look +/- 4 minuten in (gezouten) water.
  2. Giet af en spoel met koud water. Pel de look. 
  3. Mix broccoli, look, walnoten, olijfolie, citroenrasp en -sap en eventueel gehakte chilipeper tot een gladde spread. Kruid bij met peper. 
  4. Bereid nu de groenten voor: schil en was de wortel(s) en de knolraap en was de rode kool. Snijd de rode kool in dunne reepjes, rasp de wortel grof en snijd de knolraap in plakken. 
  5. Besmeer de helft van de sneden volkoren brood royaal met broccolispread. 
  6. Beleg met rode kool, wortel en raap.
  7. Schik er de blaadjes sla en preischeuten op. Leg er de tweede boterham op.
  8. Serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1881 kJ
Energie (kcal): 
447 kcal
Eiwitten: 
16,00 g
Vetten: 
9,60 g
waarvan verzadigd: 
1,33 g
Koolhydraten: 
61,50 g
waarvan suiker: 
17,40 g
Vezels: 
20,20 g
Natrium: 
1,41 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?