Regenboogboterham met broccolispread Regenboogboterham met broccolispread

Regenboogboterham met broccolispread

8 september 2021
28 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

Halve rode kool
4 wortels
2 knolrapen
8 blaadjes sla
Preischeuten
400 g broccoliroosjes
1 teentje knoflook
25 g walnoten
1,5 el citroensap
Halve biologische citroen (zeste van de schil)
1,5 el olijfolie
Halve groene chilipeper (optioneel)
Peper
Zout (optioneel)
8 dikke sneden volkorenbrood

Bereiding

  1. 1

    Maak eerst de spread. Kook de broccoli en de look +/- 4 minuten in (gezouten) water.

  2. 2

    Giet af en spoel met koud water. Pel de look. 

  3. 3

    Mix broccoli, look, walnoten, olijfolie, citroenrasp en -sap en eventueel gehakte chilipeper tot een gladde spread. Kruid bij met peper. 

  4. 4

    Bereid nu de groenten voor: schil en was de wortel(s) en de knolraap en was de rode kool. Snijd de rode kool in dunne reepjes, rasp de wortel grof en snijd de knolraap in plakken. 

  5. 5

    Besmeer de helft van de sneden volkoren brood royaal met broccolispread. 

  6. 6

    Beleg met rode kool, wortel en raap.

  7. 7

    Schik er de blaadjes sla en preischeuten op. Leg er de tweede boterham op.

  8. 8

    Serveer.

Voedingswaarden

Energie: 1881 kJ / 447 kcal
Eiwitten: 16g
Vetten: 9,60g
waarvan verzadigd: 1,33g
Koolhydraten: 61.50g
waarvan suiker: 17,40g
Vezels: 20,20g
Natrium: 1,41g
Bronnen