Foto quinoasalade met zalm en geroosterde paprika Foto quinoasalade met zalm en geroosterde paprika

Quinoasalade met zalm en geroosterde paprika

Charlotte Mermans
Diëtiste Wit-Gele Kruis van Antwerpen
5 oktober 2022
1 december 2023

Deze quinoasalade zit boordevol gezonde vetten. Dit recept is bovendien geschikt voor personen die gluten- en lactosevrij eten. 

Ingredienten voor 2 personen

2 el olijfolie
2 stukken zalm
1 el rode wijnazijn
1 klein teentje look
160 g quinoa
1 potje geroosterde paprika’s (± 300 g)
30 g geroosterde pistachenoten
Handje koriander (optioneel)
Peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. 2

    Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de zalm.

  3. 3

    Kruid de zalm met peper en zout.

  4. 4

    Snijd de geroosterde paprika’s in stukken.

  5. 5

    Neem een kommetje, pers de knoflook erin uit en meng met de olijfolie, peper, zout en rode wijnazijn onder elkaar.

  6. 6

    Giet de quinoa af en roer er de olijfoliedressing, paprika’s, koriander en pistachenoten onder.

  7. 7

    Serveer met de gebakken zalm.

Voedingswaarden

Energie: 2021 kJ / 481 kcal
Eiwitten: 35,80g
Vetten: 21g
waarvan verzadigd: 3,40g
Koolhydraten: 31.00g
waarvan suiker: 1,40g
Vezels: 3,50g
Natrium: 0,68g
Bronnen

Gebaseerd op een recept van eatingwell.com