Deze quinoasalade zit boordevol gezonde vetten. Dit recept is bovendien geschikt voor personen die gluten- en lactosevrij eten.
Ingrediënten
2 personen- 2 el olijfolie
- 2 stukken zalm
- 1 el rode wijnazijn
- 1 klein teentje look
- 160 g quinoa
- 1 potje geroosterde paprika’s (± 300 g)
- 30 g geroosterde pistachenoten
- Handje koriander (optioneel)
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de zalm.
- Kruid de zalm met peper en zout.
- Snijd de geroosterde paprika’s in stukken.
- Neem een kommetje, pers de knoflook erin uit en meng met de olijfolie, peper, zout en rode wijnazijn onder elkaar.
- Giet de quinoa af en roer er de olijfoliedressing, paprika’s, koriander en pistachenoten onder.
- Serveer met de gebakken zalm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2021 kJEnergie (kcal):
481 kcalEiwitten:
35,80 gVetten:
21,00 gwaarvan verzadigd:
3,40 gKoolhydraten:
31,00 gwaarvan suiker:
1,40 gVezels:
3,50 gNatrium:
0,68 gBronnen
Gebaseerd op een recept van eatingwell.com