Hoofdgerecht

Quinoasalade met zalm en geroosterde paprika

Deze quinoasalade zit boordevol gezonde vetten. Dit recept is bovendien geschikt voor personen die gluten- en lactosevrij eten. 

Ingrediënten
2 personen
  • 2 el olijfolie
  • 2 stukken zalm
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 klein teentje look
  • 160 g quinoa
  • 1 potje geroosterde paprika’s (± 300 g)
  • 30 g geroosterde pistachenoten
  • Handje koriander (optioneel)
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de zalm.
  3. Kruid de zalm met peper en zout.
  4. Snijd de geroosterde paprika’s in stukken.
  5. Neem een kommetje, pers de knoflook erin uit en meng met de olijfolie, peper, zout en rode wijnazijn onder elkaar.
  6. Giet de quinoa af en roer er de olijfoliedressing, paprika’s, koriander en pistachenoten onder.
  7. Serveer met de gebakken zalm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2021 kJ
Energie (kcal): 
481 kcal
Eiwitten: 
35,80 g
Vetten: 
21,00 g
waarvan verzadigd: 
3,40 g
Koolhydraten: 
31,00 g
waarvan suiker: 
1,40 g
Vezels: 
3,50 g
Natrium: 
0,68 g
Bronnen

Gebaseerd op een recept van eatingwell.com  

Auteur
Charlotte Mermans
Diëtiste Wit-Gele Kruis van Antwerpen

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?