Foto: koken.vtm.be
Wat doe je met een pompoen? Pompoensoep maken natuurlijk! Niets beter dan een kruidige pompoensoep afgewerkt met citroengras en scampi als voorgerecht.
Ingrediënten
4 personen- 4 stengels citroengras
- 800g pompoen
- 2 tomaten
- 2 uien grof gehakt
- 1 rood chilipepertje fijngehakt (naar smaak)
- 1 teentje knoflook
- 1 mespuntje komijn
- 2 theelepels currypoeder
- 1 eetlepel fijngehakte gember vermengd met zoetstof
- Peper
- 1l magere kippenbouillon (1 bouillonblokje per liter)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 mespunt cayennepeper
- 8 scampi’s
- fijngehakte koriander
- beetje lightroom of kokosmelk
Bereiding
- Stoof de uien, het chilipepertje en de knoflook aan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met komijn, 1theelepel curry poeder, 1 theelepel gember met zoetstof en peper.
- Voeg dan de tomaten en de pompoen toe en laat even meestoven.
- Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook en laat even op een laag vuurtje gaar koken.
- Mix de soep.
- Meng de rest van de gember met zoestof, 1 eetlepel olijfolie, een mespuntje cayennepeper, 1 theelepel currypoeder en een beetje zout, voor de marinade.
- Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Marineer de scampi’s en prik per persoon 2 scampi’s op een citroengrasstengel. Bak ze in een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof).
- Dien de soep op met de scampibrochetten en werk af met een klein scheutje lightroom en fijngehakte koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
651 kJEnergie (kcal):
163 kcalEiwitten:
5,40 gVetten:
10,00 gwaarvan verzadigd:
8,40 gKoolhydraten:
8,20 gwaarvan suiker:
5,60 gVezels:
3,30 gNatrium:
123,00 gBronnen
VTM koken - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis