Pompoensoep met appel en curry
Ingredienten voor 4 personen
850 g hoevepompoen
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
2 hoeveappels, middelgroot (Boskoop of Jonagold), geschild en ontdaan van het klokhuis
1,5 l groentebouillon
1 theelepel currypoeder
Koriander
Toast
Peper en zout
Bereiding
-
1
Versnipper de ui en bak in olijfolie in een grote pot.
-
2
Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg toe aan de ui.
-
3
Laat even stoven op een middelhoog vuur.
-
4
Snijd de appels in blokjes en voeg toe.
-
5
Laat opnieuw even stoven.
-
6
Voeg de curry toe en roer goed door.
-
7
Giet er de bouillon bij en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
-
8
Mix de soep en voeg, als ze te dik is, wat water bij.
-
9
Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken.
-
10
Werk af met koriander en toast.
Voedingswaarden
Energie:
531 kJ
/
131 kcal
Eiwitten:
6,20g
Vetten:
3,80g
waarvan verzadigd: 1,50g
waarvan verzadigd: 1,50g
Koolhydraten:
15.70g
waarvan suiker: 12,40g
waarvan suiker: 12,40g
Vezels:
5,70g
Natrium:
4,32g
Bronnen