Pompoensoep met appel en curry

20 december 2017
5 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

850 g hoevepompoen
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
2 hoeveappels, middelgroot (Boskoop of Jonagold), geschild en ontdaan van het klokhuis
1,5 l groentebouillon
1 theelepel currypoeder
Koriander
Toast
Peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Versnipper de ui en bak in olijfolie in een grote pot.

  2. 2

    Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg toe aan de ui.

  3. 3

    Laat even stoven op een middelhoog vuur.

  4. 4

    Snijd de appels in blokjes en voeg toe.

  5. 5

    Laat opnieuw even stoven.

  6. 6

    Voeg de curry toe en roer goed door.

  7. 7

    Giet er de bouillon bij en laat alles 30 minuten zachtjes koken.

  8. 8

    Mix de soep en voeg, als ze te dik is, wat water bij.

  9. 9

    Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken.

  10. 10

    Werk af met koriander en toast.

Voedingswaarden

Energie: 531 kJ / 131 kcal
Eiwitten: 6,20g
Vetten: 3,80g
waarvan verzadigd: 1,50g
Koolhydraten: 15.70g
waarvan suiker: 12,40g
Vezels: 5,70g
Natrium: 4,32g