Hoofdgerecht

Peterselie-aardappelen met lamskroon en jonge wortelen

Ideaal tijdens het weekend of voor een feestmaaltijd!

Ingrediënten
4 personen
  • 600gr aardappelen
  • 800gr jonge wortelen
  • 4 lente-uien
  • Bladpeterselie (enkele takjes)
  • Tijm (enkele takjes)
  • 2el vloeibare margarine
  • peper en zout
  • 2 lamskronen
  • 5gr peterselie
  • 5gr dragon
  • 5gr kervel
  • 1el graanmosterd
  • 50gr panko
  • 1el olijfolie
  • 1 ui
  • 400ml water
  • Bruine maïzena
  • Scheutje rode wijn
  • Rozemarijn (enkele takjes)
Bereiding
  1. Maak de korst voor het vlees: doe de takjes peterselie, dragon en kervel in de blender. Voeg de graanmosterd en de panko toe en meng goed. Zet het mengsel apart.
  2. Schil de aardappelen, kook beetgaar in 20 minuten. Giet af en laat afkoelen.
  3. Schil de wortelen en stoof ze gaar in de vloeibare margarine met een scheutje water en enkele takjes tijm. Maak de lente-uitjes schoon, snij er ringetjes van en voeg ze bij de wortelen, zo’n 5 minuten voordat ze gaar zijn.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij indien nodig de vliezen van de lamskroontjes en kruid met peper en zout. Bak het vlees rondom aan in de olijfolie. Haal de lamskroontjes uit de pan en schik in een ovenschaal. Bestrijk met de kruidenkorst. Zet de lamskroon 8 minuten in de oven. Zet het vlees dan nog 2 minuten onder de hete grill zodat de korst mooi krokant wordt. Wikkel het kroontje in een vel aluminiumfolie en laat nog zo’n 10 minuten rusten.
  5. Bereid intussen de saus. Pel de ui en snipper ‘m fijn. Bak de ui even in de pan van het vlees. Blus met de rode wijn en giet er daarna het water en de maïzena erbij. Voeg de rozemarijn en de tijm erbij en laat de saus tot de helft inkoken.
  6. Snipper de peterselie fijn en bestrooi de aardappeltjes ermee. Schik de lamskroon, samen met de aardappelen en de worteltjes op een bord. Serveer de saus apart.

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?