Hoofdgerecht

Penne met zalm en spinazie

Deze licht verteerbare penne met spinazie is een gezond en voedzaam alternatief als je op zoek bent naar een calorie-arm en licht verteerbaar gerecht.

Ingrediënten
4 personen
  • 600 g diepvriesspinazie
  • 200 ml lichte sojaroom
  • Chili-, kerrie- en paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • 1 klein lepeltje zoetstof
  • 160 g ongekookte witte penne
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote uiten
  • 4 eetlepel vloeibaar bereidingsvet (ongezouten)
  • 400 g zalm
  • Versgemalen peper
Bereiding
  1. Warm de spinazie op en roer vervolgens de lichte sojaroom er doorheen.
  2. Breng het geheel op smaak met chili, paprikapoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder en het kleine lepeltje zoetstof.
  3. Kook de penne volgens de verpakking en giet af.
  4. Fruit de geperste knoflook en de fijngesneden ui in de gesmolten bakboter.
  5. Bak vervolgens de zalm 4 minuten om en om, zodat deze nog mooi roze is van binnen (strooi op de zalm een beetje versgemalen peper).
  6. Serveer de penne met daar bovenop de spinaziesaus en leg de zalm erop.
  7. Druppel een paar druppels citroensap over de zalm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2230 kJ
Energie (kcal): 
533 kcal
Eiwitten: 
29,60 g
Vetten: 
29,30 g
waarvan verzadigd: 
3,74 g
Koolhydraten: 
33,60 g
waarvan suiker: 
3,80 g
Vezels: 
9,80 g
Natrium: 
0,10 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?