Deze licht verteerbare penne met spinazie is een gezond en voedzaam alternatief als je op zoek bent naar een calorie-arm en licht verteerbaar gerecht.
Ingrediënten
4 personen- 600 g diepvriesspinazie
- 200 ml lichte sojaroom
- Chili-, kerrie- en paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- 1 klein lepeltje zoetstof
- 160 g ongekookte witte penne
- 2 teentjes knoflook
- 2 grote uiten
- 4 eetlepel vloeibaar bereidingsvet (ongezouten)
- 400 g zalm
- Versgemalen peper
Bereiding
- Warm de spinazie op en roer vervolgens de lichte sojaroom er doorheen.
- Breng het geheel op smaak met chili, paprikapoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder en het kleine lepeltje zoetstof.
- Kook de penne volgens de verpakking en giet af.
- Fruit de geperste knoflook en de fijngesneden ui in de gesmolten bakboter.
- Bak vervolgens de zalm 4 minuten om en om, zodat deze nog mooi roze is van binnen (strooi op de zalm een beetje versgemalen peper).
- Serveer de penne met daar bovenop de spinaziesaus en leg de zalm erop.
- Druppel een paar druppels citroensap over de zalm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2230 kJEnergie (kcal):
533 kcalEiwitten:
29,60 gVetten:
29,30 gwaarvan verzadigd:
3,74 gKoolhydraten:
33,60 gwaarvan suiker:
3,80 gVezels:
9,80 gNatrium:
0,10 gBronnen