Hoofdgerecht

Patatti bolognese met gehakt en linzen

Lekker van bij ons

Obstipatie (constipatie of ‘verstopping’) is vaak toe te schrijven aan vezelarme voeding. Gekookte aardappelen zijn rijk aan voedingsvezels en ook peulvruchten zoals linzen zijn heilzaam voor onze darmen. Dit gerecht combineert ze allebei. 

Ingrediënten
4 personen
  • 12 aardappelen, bij voorkeur langwerpige
  • 200 g rundsgehakt
  • 200 g linzen uit blik
  • 4 wortelen
  • 250 g champignons
  • 1 grote courgette
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g tomatenblokjes (en tomatenpassata)
  • 50 g tomatenpuree
  • 2 handjes geraspte kaas (100 g)
  • 4 handjes rucola
  • 4 el vetstof of olie
  • Peper
  • (Verse) rozemarijn, basilicum, oregano
Bereiding
  1. Pel de uien en snipper ze fijn. Pers de knoflook.
  2. Snijd de wortelen en courgette in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Spoel de linzen met water en laat ze uitlekken.
  3. Verwarm wat vetstof of olie in een pan en stoof de ui en de knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak het los.
  4. Voeg de linzen, wortelen, courgette en champignons toe. Breng op smaak met kruiden en peper.
  5. Voeg na 10 minuten de tomatenblokjes en -puree toe. Laat nog ongeveer 10 minuten zacht pruttelen. Voeg eventueel wat tomatenpassata toe voor meer saus.
  6. Schil ondertussen de aardappelen en draai ze in fijne spaghettislierten met een spiraalsnijder.
  7. Laat de aardappelslierten maximaal 2 minuten koken in water tot ze hapklaar zijn.
  8. Werk af met gemalen kaas, verse basilicum en rucola.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2860 kJ
Energie (kcal): 
684 kcal
Eiwitten: 
29,20 g
Vetten: 
21,70 g
waarvan verzadigd: 
19,70 g
Koolhydraten: 
82,00 g
waarvan suiker: 
17,00 g
Vezels: 
16,90 g
Natrium: 
206,30 g
Bronnen

www.nice-info.be, in samenwerking met www.lekkervanbijons.be.

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?