Patatti bolognese met gehakt en linzen

23 maart 2021
22 oktober 2023

Ingredienten voor 4 personen

12 aardappelen, bij voorkeur langwerpige
200 g rundsgehakt
200 g linzen uit blik
4 wortelen
250 g champignons
1 grote courgette
2 uien
1 teentje knoflook
400 g tomatenblokjes (en tomatenpassata)
50 g tomatenpuree
2 handjes geraspte kaas (100 g)
4 handjes rucola
4 el vetstof of olie
Peper
(Verse) rozemarijn, basilicum, oregano

Bereiding

  1. 1

    Pel de uien en snipper ze fijn. Pers de knoflook.

  2. 2

    Snijd de wortelen en courgette in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Spoel de linzen met water en laat ze uitlekken.

  3. 3

    Verwarm wat vetstof of olie in een pan en stoof de ui en de knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak het los.

  4. 4

    Voeg de linzen, wortelen, courgette en champignons toe. Breng op smaak met kruiden en peper.

  5. 5

    Voeg na 10 minuten de tomatenblokjes en -puree toe. Laat nog ongeveer 10 minuten zacht pruttelen. Voeg eventueel wat tomatenpassata toe voor meer saus.

  6. 6

    Schil ondertussen de aardappelen en draai ze in fijne spaghettislierten met een spiraalsnijder.

  7. 7

    Laat de aardappelslierten maximaal 2 minuten koken in water tot ze hapklaar zijn.

  8. 8

    Werk af met gemalen kaas, verse basilicum en rucola.

Voedingswaarden

Energie: 2860 kJ / 684 kcal
Eiwitten: 29,20g
Vetten: 21,70g
waarvan verzadigd: 19,70g
Koolhydraten: 82.00g
waarvan suiker: 17g
Vezels: 16,90g
Natrium: 206,30g
Bronnen