Patatti bolognese met gehakt en linzen
Ingredienten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Pel de uien en snipper ze fijn. Pers de knoflook.
-
2
Snijd de wortelen en courgette in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Spoel de linzen met water en laat ze uitlekken.
-
3
Verwarm wat vetstof of olie in een pan en stoof de ui en de knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak het los.
-
4
Voeg de linzen, wortelen, courgette en champignons toe. Breng op smaak met kruiden en peper.
-
5
Voeg na 10 minuten de tomatenblokjes en -puree toe. Laat nog ongeveer 10 minuten zacht pruttelen. Voeg eventueel wat tomatenpassata toe voor meer saus.
-
6
Schil ondertussen de aardappelen en draai ze in fijne spaghettislierten met een spiraalsnijder.
-
7
Laat de aardappelslierten maximaal 2 minuten koken in water tot ze hapklaar zijn.
-
8
Werk af met gemalen kaas, verse basilicum en rucola.
Voedingswaarden
waarvan verzadigd: 19,70g
waarvan suiker: 17g
www.nice-info.be, in samenwerking met www.lekkervanbijons.be.