Hoofdgerecht

Papillot met zalm en mozzarella

Deze papillot van zalm zit boordevol vitaminen en voedingsstoffen en kan je het hele jaar door klaar maken.

Ingrediënten
4 personen
  • 4 zalmfilets van elk 100 g
  • 125 g mozzarella light
  • 4 gepelde tomaten
  • 1 citroen
  • Verse basilicum
  • 8 zwarte olijven (ontpit)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 koffielepels olijfolie
  • Peper en een snufje zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Hak de olijven, kappertjes en basilicum fijn
  3. Snij de gepelde tomaten en mozzarella in fijne plakjes
  4. Bestrijk 4 vellen aluminiumfolie met een beetje olijfolie
  5. Verdeel de olijven, kappertjes en basilicum over de vellen en leg op elk vel een zalmfilet
  6. Beleg met plakjes tomaat en mozzarella
  7. Besprenkel elk stukje zalm met een koffielepel olijfolie en een paar druppels citroensap
  8. Kruid met peper en een zout
  9. Vouw de folie dicht en verhit de papillotten 20 minuten in de warme oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1482 kJ
Energie (kcal): 
358 kcal
Eiwitten: 
25,90 g
Vetten: 
25,00 g
waarvan verzadigd: 
5,18 g
Koolhydraten: 
5,10 g
waarvan suiker: 
3,50 g
Vezels: 
2,90 g
Natrium: 
0,34 g

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?