Panzanella met gegrilde groenten en makreel

19 november 2020
25 augustus 2023

Ingredienten voor 4 personen

1 ciabattabrood (liefst van 1 dag oud)
2 oranje of gele paprika’s
3 perziken
4 makreelfilets
1 zakje gemengde sla
1 doosje kerstomaten
2 el kappertjes
3 el rode wijnazijn
1,5 el gesneden ansjovis
½ el honing
peper en zout
6 el olijfolie
½ bosje basilicum

Bereiding

  1. 1

    Snijd het brood in hapklare stukken. Sprenkel er olijfolie over en grill tot het mooi krokant en goudbruin gebakken is.

  2. 2

    Maak de paprika’s schoon, verwijder steel en zaadlijst en snijd in grove stukken.

  3. 3

    Halveer de perziken en snijd elke helft in 4 plakjes. Snijd de courgette in fijne plakjes.

  4. 4

    Wentel de stukken paprika, courgette en perzik in wat olijfolie en grill ze.

  5. 5

    Haal de makreelfilets door wat olijfolie en grill ze.

  6. 6

    Halveer de kerstomaten en maak een vinaigrette met de azijn, honing, kappertjes, ansjovis en 6 el olijfolie. Kruid nog met peper en zout.

  7. 7

    Stel de panzanella samen met de sla, kerstomaten, gegrilde courgette, paprika en perzikstukken. Verdeel er de gegrilde makreel over en werk af met de vinaigrette, broodstukjes en basilicumblaadjes.

Voedingswaarden

Energie: 2597 kJ / 621 kcal
Eiwitten: 37,70g
Vetten: 28,90g
waarvan verzadigd: 6,70g
Koolhydraten: 48.00g
waarvan suiker: 20,30g
Vezels: 9,20g
Natrium: 0,55g