Ontbijt

'Overnight' havermout met blauwe bessen en amandelen

Zin in een stevig, vezelrijk ontbijt? Probeer dit recept eens! Let wel, je moet het de avond ervoor al voorbereiden.

Ingrediënten
1 persoon
  • 50 g havermout
  • 200 ml plantaardige melk (ongezoet)
  • 150 g blauwe bessen (diepvries)
  • 6 amandelen (ongezouten)
  • 2 dadels (gedroogd)
  • 1 afgestreken eetlepel honing/zoetmiddel
Bereiding
  1. Doe de avond ervoor de havermout met de melk in een glazen potje en zet dit in de koelkast.
  2. Breng je havermout 's ochtends langzaam aan de kook in een pannetje, samen met de blauwe bessen (diepvries).
  3. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen op een laag vuur.
  4. Roer er af en toe door.
  5. Hak ondertussen de amandelen en dadels in stukjes.
  6. Giet de havermout in een kommetje en doe er eventueel wat honing/zoetmiddel door.
  7. Bestrooi met de stukjes amandelnoten en dadels.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2161 kJ
Energie (kcal): 
516 kcal
Eiwitten: 
15,90 g
Vetten: 
12,20 g
waarvan verzadigd: 
1,75 g
Koolhydraten: 
74,70 g
waarvan suiker: 
44,50 g
Vezels: 
19,00 g
Natrium: 
0,83 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?