Zin in een stevig, vezelrijk ontbijt? Probeer dit recept eens! Let wel, je moet het de avond ervoor al voorbereiden.
Ingrediënten
1 persoon- 50 g havermout
- 200 ml plantaardige melk (ongezoet)
- 150 g blauwe bessen (diepvries)
- 6 amandelen (ongezouten)
- 2 dadels (gedroogd)
- 1 afgestreken eetlepel honing/zoetmiddel
Bereiding
- Doe de avond ervoor de havermout met de melk in een glazen potje en zet dit in de koelkast.
- Breng je havermout 's ochtends langzaam aan de kook in een pannetje, samen met de blauwe bessen (diepvries).
- Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen op een laag vuur.
- Roer er af en toe door.
- Hak ondertussen de amandelen en dadels in stukjes.
- Giet de havermout in een kommetje en doe er eventueel wat honing/zoetmiddel door.
- Bestrooi met de stukjes amandelnoten en dadels.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2161 kJEnergie (kcal):
516 kcalEiwitten:
15,90 gVetten:
12,20 gwaarvan verzadigd:
1,75 gKoolhydraten:
74,70 gwaarvan suiker:
44,50 gVezels:
19,00 gNatrium:
0,83 g