'Overnight' havermout met blauwe bessen en amandelen

18 september 2020
4 december 2023

Ingredienten voor 1 personen

50 g havermout
200 ml plantaardige melk (ongezoet)
150 g blauwe bessen (diepvries)
2 dadels (gedroogd)
1 afgestreken eetlepel honing/zoetmiddel

Bereiding

  1. 1

    Doe de avond ervoor de havermout met de melk in een glazen potje en zet dit in de koelkast.

  2. 2

    Breng je havermout 's ochtends langzaam aan de kook in een pannetje, samen met de blauwe bessen (diepvries).

  3. 3

    Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen op een laag vuur.

  4. 4

    Roer er af en toe door.

  5. 5

    Hak ondertussen de amandelen en dadels in stukjes.

  6. 6

    Giet de havermout in een kommetje en doe er eventueel wat honing/zoetmiddel door.

  7. 7

    Bestrooi met de stukjes amandelnoten en dadels.

Voedingswaarden

Energie: 2161 kJ / 516 kcal
Eiwitten: 15,90g
Vetten: 12,20g
waarvan verzadigd: 1,75g
Koolhydraten: 74.70g
waarvan suiker: 44,50g
Vezels: 19g
Natrium: 0,83g