Ovenschotel met zalm en broccoli
Ingredienten voor 4 personen
600 g zalmfilet
1 l visbouillon
Kruidentuiltje met tijm en laurier
Peper
Eventueel zout
800 g broccoli
800 g aardappelen
50 g gemalen kaas
Fijngehakte peterselie
Sausbinder
50 ml soyaroom
Bereiding
-
1
Kook de aardappelen en broccoli gaar en stamp fijn tot puree, breng op smaak met peper en eventueel zout.
-
2
Breng de visbouillon met het kruidentuiltje aan de kook en pocheer de zalmfilets erin.
-
3
Schep de gare vis op een bord en prak de vis met een vork tot kleine stukjes.
-
4
Bind ½ l visbouillon met de sausbinder. Breng op smaak met peper en de fijngehakte peterselie. Voeg een geutje soyaroom toe.
-
5
Schep de broccolipuree in een ingevette vuurvaste schotel, schep de vis op de puree en overgiet met de saus.
-
6
Strooi de gemalen kaas erover en laat even (lichtjes) bruinen onder de ovengrill.
Voedingswaarden
Energie:
2557 kJ
/
608 kcal
Eiwitten:
43,70g
Vetten:
32,80g
waarvan verzadigd: 6,66g
waarvan verzadigd: 6,66g
Koolhydraten:
37.00g
waarvan suiker: 6,20g
waarvan suiker: 6,20g
Vezels:
9,30g
Natrium:
2,74g
Bronnen
Jeroen Meus: ovenschotel van roze zalm en broccolistoemp - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis.