© Voedzaam & snel
Heerlijk gezonde ovenschotel, ook geschikt bij diabetes.
Ingrediënten
4 personen- 600 g zalmfilet
- 1 l visbouillon
- Kruidentuiltje met tijm en laurier
- Peper
- Eventueel zout
- 800 g broccoli
- 800 g aardappelen
- 50 g gemalen kaas
- Fijngehakte peterselie
- Sausbinder
- 50 ml soyaroom
Bereiding
- Kook de aardappelen en broccoli gaar en stamp fijn tot puree, breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Breng de visbouillon met het kruidentuiltje aan de kook en pocheer de zalmfilets erin.
- Schep de gare vis op een bord en prak de vis met een vork tot kleine stukjes.
- Bind ½ l visbouillon met de sausbinder. Breng op smaak met peper en de fijngehakte peterselie. Voeg een geutje soyaroom toe.
- Schep de broccolipuree in een ingevette vuurvaste schotel, schep de vis op de puree en overgiet met de saus.
- Strooi de gemalen kaas erover en laat even (lichtjes) bruinen onder de ovengrill.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2557 kJEnergie (kcal):
608 kcalEiwitten:
43,70 gVetten:
32,80 gwaarvan verzadigd:
6,66 gKoolhydraten:
37,00 gwaarvan suiker:
6,20 gVezels:
9,30 gNatrium:
2,74 gBronnen
Jeroen Meus: ovenschotel van roze zalm en broccolistoemp - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis.