Hoofdgerecht

Ovenschotel met zalm en broccoli

© Voedzaam & snel

Heerlijk gezonde ovenschotel, ook geschikt bij diabetes.

Ingrediënten
4 personen
  • 600 g zalmfilet
  • 1 l visbouillon
  • Kruidentuiltje met tijm en laurier
  • Peper
  • Eventueel zout
  • 800 g broccoli
  • 800 g aardappelen
  • 50 g gemalen kaas
  • Fijngehakte peterselie
  • Sausbinder
  • 50 ml soyaroom
Bereiding
  1. Kook de aardappelen en broccoli gaar en stamp fijn tot puree, breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Breng de visbouillon met het kruidentuiltje aan de kook en pocheer de zalmfilets erin.
  3. Schep de gare vis op een bord en prak de vis met een vork tot kleine stukjes.
  4. Bind ½ l visbouillon met de sausbinder. Breng op smaak met peper en de fijngehakte peterselie. Voeg een geutje soyaroom toe.
  5. Schep de broccolipuree in een ingevette vuurvaste schotel, schep de vis op de puree en overgiet met de saus.
  6. Strooi de gemalen kaas erover en laat even (lichtjes) bruinen onder de ovengrill.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2557 kJ
Energie (kcal): 
608 kcal
Eiwitten: 
43,70 g
Vetten: 
32,80 g
waarvan verzadigd: 
6,66 g
Koolhydraten: 
37,00 g
waarvan suiker: 
6,20 g
Vezels: 
9,30 g
Natrium: 
2,74 g
Bronnen

Jeroen Meus: ovenschotel van roze zalm en broccolistoemp - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis.

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?