Ovenschotel met zalm en broccoli

11 mei 2016
4 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

600 g zalmfilet
1 l visbouillon
Kruidentuiltje met tijm en laurier
Peper
Eventueel zout
800 g broccoli
800 g aardappelen
50 g gemalen kaas
Fijngehakte peterselie
Sausbinder
50 ml soyaroom

Bereiding

  1. 1

    Kook de aardappelen en broccoli gaar en stamp fijn tot puree, breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. 2

    Breng de visbouillon met het kruidentuiltje aan de kook en pocheer de zalmfilets erin.

  3. 3

    Schep de gare vis op een bord en prak de vis met een vork tot kleine stukjes.

  4. 4

    Bind ½ l visbouillon met de sausbinder. Breng op smaak met peper en de fijngehakte peterselie. Voeg een geutje soyaroom toe.

  5. 5

    Schep de broccolipuree in een ingevette vuurvaste schotel, schep de vis op de puree en overgiet met de saus.

  6. 6

    Strooi de gemalen kaas erover en laat even (lichtjes) bruinen onder de ovengrill.

Voedingswaarden

Energie: 2557 kJ / 608 kcal
Eiwitten: 43,70g
Vetten: 32,80g
waarvan verzadigd: 6,66g
Koolhydraten: 37.00g
waarvan suiker: 6,20g
Vezels: 9,30g
Natrium: 2,74g
Bronnen

Jeroen Meus: ovenschotel van roze zalm en broccolistoemp - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis.