Dessert

Millefeuille van peer

Een feestelijk én gezond torentje van peer. Mooi voor het oog en goed voor de gezondheid!

Ingrediënten
4 personen
  • 4 Dovenné peren
  • 1 el pompoenpitten
  • 4 el mascarpone light
  • 4 el magere platte kaas
  • 10 druppels vanille extract
  • 1 el vloeibaar zoetmiddel (bv. Natrena)
Bereiding
  1. Doe de mascarpone in een kom samen met de platte kaas en vanille extract. Voeg ook het vloeibaar zoetmiddel toe en meng goed.
  2. Snijd het onderste van de peer eraf en leg dit als basis. Snijd de rest van de peer in plakjes.
  3. Bouw de peer terug op wissel af met mascarpone crème en stukjes peer.
  4. Hak de pompoenpitten fijn en strooi ze over de peer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
916 kJ
Energie (kcal): 
219 kcal
Eiwitten: 
5,20 g
Vetten: 
14,40 g
waarvan verzadigd: 
9,20 g
Koolhydraten: 
15,50 g
waarvan suiker: 
15,00 g
Vezels: 
3,30 g
Natrium: 
0,03 g
Bronnen

Sandra Bekkari via www.vtmkoken.be

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?