Meergranenstokbrood met hummus en krokante wortels

30 maart 2020
3 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

Meergranenstokbrood
400 g kikkererwten uit blik of 200 g gedroogde kikkererwten
Wil je zoutarm eten? Start dan met gedroogde kikkererwten die je laat weken en nadien gaar laat koken. 
4 wortelen
2 eetlepels tahin (sesampasta zonder zout of suiker)
1 bosje koriander, gehakt
2 teentjes look, gesnipperd
1 dl water
Sap van ½ citroen
1 koffielepel kurkuma
1 eetlepel olijfolie
Koriander om af te werken
Peper

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Schil de wortelen en snij ze in dunne reepjes. Kruid met peper, kurkuma en citroensap. Voeg enkele druppels olijfolie toe en meng het geheel. Leg de wortels op een bakplaat en bak ze 20 min. krokant in de oven. 

  3. 3

    Snij ondertussen het stokbrood overlangs in twee. 

  4. 4

    Doe de (uitgelekte) kikkererwten met de sesampasta, de look, de koriander en het water in een blender en mix met korte pulsen tot een grove pasta. Voeg het water niet in één keer toe, zodat je kan zien dat het mengsel niet te lopend wordt. Breng op smaak met peper. 

  5. 5

    Haal de wortelen uit de oven en plaats de stokbroodhelften enkele minuten onder de grill. 

  6. 6

    Besmeer het brood met een flinke laag humus, schep de wortels er bovenop en werk af met koriander.

Voedingswaarden

Energie: 1296 kJ / 310 kcal
Eiwitten: 13,20g
Vetten: 9g
waarvan verzadigd: 1,40g
Koolhydraten: 38.50g
waarvan suiker: 8,90g
Vezels: 11,30g
Natrium: 0,48g
Bronnen

Afgeleid recept uit de recepten van Nice-info (www.nice-info.be/recepten)