www.nice-info.be/recepten
Een smakelijk voor- of lunchgerechtje, ideaal voor personen met diabetes, hart- en vaatlijden, een hoge bloeddruk of obesitas.
Ingrediënten
4 personen- Meergranenstokbrood
- 400 g kikkererwten uit blik of 200 g gedroogde kikkererwten
- Wil je zoutarm eten? Start dan met gedroogde kikkererwten die je laat weken en nadien gaar laat koken.
- 4 wortelen
- 2 eetlepels tahin (sesampasta zonder zout of suiker)
- 1 bosje koriander, gehakt
- 2 teentjes look, gesnipperd
- 1 dl water
- Sap van ½ citroen
- 1 koffielepel kurkuma
- 1 eetlepel olijfolie
- Koriander om af te werken
- Peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de wortelen en snij ze in dunne reepjes. Kruid met peper, kurkuma en citroensap. Voeg enkele druppels olijfolie toe en meng het geheel. Leg de wortels op een bakplaat en bak ze 20 min. krokant in de oven.
- Snij ondertussen het stokbrood overlangs in twee.
- Doe de (uitgelekte) kikkererwten met de sesampasta, de look, de koriander en het water in een blender en mix met korte pulsen tot een grove pasta. Voeg het water niet in één keer toe, zodat je kan zien dat het mengsel niet te lopend wordt. Breng op smaak met peper.
- Haal de wortelen uit de oven en plaats de stokbroodhelften enkele minuten onder de grill.
- Besmeer het brood met een flinke laag humus, schep de wortels er bovenop en werk af met koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1296 kJEnergie (kcal):
310 kcalEiwitten:
13,20 gVetten:
9,00 gwaarvan verzadigd:
1,40 gKoolhydraten:
38,50 gwaarvan suiker:
8,90 gVezels:
11,30 gNatrium:
0,48 gBronnen
Afgeleid recept uit de recepten van Nice-info (www.nice-info.be/recepten)