Hoofdgerecht

Macaroni ovenschotel met kip en spinazie

Een ovenschotel met een roomsausje en lekker veel groenten? Onderstaand gerecht tover je in 30 minuten op tafel.

Tip: je kan dit recept eenvoudig omvormen tot een laag FODMAP variant. Vervang de platte kaas door een lactosevrije optie en de pasta door een glutenvrije optie. 

Ingrediënten
4 personen
  • 350 g ongekookte macaroni
  • 350 g kipfilet, in stukjes
  • 500 g bladspinazie
  • 400 g champignons uit blik (variatie: wortel)
  • 240 g courgette
  • 2 tomaten
  • 200 g magere platte kaas
  • Peper
  • Paprikapoeder
  • 80 g geraspte light kaas (emmentaler)
  • 2 el vloeibare vetstof
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Kook de macaroni gaar volgens de instructies op de verpakking.
  3. Was de spinazie.
  4. Zet een grote ketel op het vuur en laat 1 el vloeibaar smelten op een heet vuur. Voeg daarna de spinazie geleidelijk aan toe en laat deze slinken. Kruid de spinazie met de peper.
  5. Verhit 1 el vloeibaar vetstof in een koekenpan en bak de kipfilet gaar.
  6. Snijd de courgette en tomaat in stukjes. Spoel de champignons goed af en laat ze uitlekken.
  7. Voeg de courgette en tomaat toe aan de kipfilet en bak mee tot ze zacht worden. Voeg dan ook de champignons toe en bak twee minuten mee.
  8. Roer de spinazie er doorheen en daarna ook de kaas er doorheen en breng verder op smaak met, peper en paprikapoeder.
  9. Giet de macaroni af en roer deze door het spinazie mengsel.
  10. Schep in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
  11. Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2725 kJ
Energie (kcal): 
647 kcal
Eiwitten: 
42,50 g
Vetten: 
18,78 g
waarvan verzadigd: 
8,84 g
Koolhydraten: 
16,63 g
waarvan suiker: 
5,30 g
Vezels: 
5,95 g
Natrium: 
366,50 g
Auteur
Lies Ghijsens
Diëtiste Wit-Gele Kruis Limburg

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?