Een ovenschotel met een roomsausje en lekker veel groenten? Onderstaand gerecht tover je in 30 minuten op tafel.
Tip: je kan dit recept eenvoudig omvormen tot een laag FODMAP variant. Vervang de platte kaas door een lactosevrije optie en de pasta door een glutenvrije optie.
Ingrediënten
4 personen- 350 g ongekookte macaroni
- 350 g kipfilet, in stukjes
- 500 g bladspinazie
- 400 g champignons uit blik (variatie: wortel)
- 240 g courgette
- 2 tomaten
- 200 g magere platte kaas
- Peper
- Paprikapoeder
- 80 g geraspte light kaas (emmentaler)
- 2 el vloeibare vetstof
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Kook de macaroni gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Was de spinazie.
- Zet een grote ketel op het vuur en laat 1 el vloeibaar smelten op een heet vuur. Voeg daarna de spinazie geleidelijk aan toe en laat deze slinken. Kruid de spinazie met de peper.
- Verhit 1 el vloeibaar vetstof in een koekenpan en bak de kipfilet gaar.
- Snijd de courgette en tomaat in stukjes. Spoel de champignons goed af en laat ze uitlekken.
- Voeg de courgette en tomaat toe aan de kipfilet en bak mee tot ze zacht worden. Voeg dan ook de champignons toe en bak twee minuten mee.
- Roer de spinazie er doorheen en daarna ook de kaas er doorheen en breng verder op smaak met, peper en paprikapoeder.
- Giet de macaroni af en roer deze door het spinazie mengsel.
- Schep in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2725 kJEnergie (kcal):
647 kcalEiwitten:
42,50 gVetten:
18,78 gwaarvan verzadigd:
8,84 gKoolhydraten:
16,63 gwaarvan suiker:
5,30 gVezels:
5,95 gNatrium:
366,50 g