Maaltijdsalade met tarwekorrels

22 april 2016
19 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

1 kookbuiltje tarwe (125 g)
500 g schoongemaakte prinsessenboontjes
100 g rucola
100 g blauwe schimmelkaas
2 lente-uitjes in ringetjes gesneden (20 g)
100 g walnoten in stukjes
Peper en zout
3 eetlepels notenolie (30 g)
1 eetlepel citroensap (12 g)

Bereiding

  1. 1

    Kook de tarwekorrels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. 2

    Laat de tarwekorrels na het garen afkoelen.

  3. 3

    Halveer de schoongemaakte boontjes en kook ze beetgaar in licht gezouten water (5 minuten). Spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken.

  4. 4

    Meng de tarwekorrels met de lente-uitjes, boontjes en de noten.

  5. 5

    Maak een dressing van de notenolie, citroensap, peper en zout.

  6. 6

    Meng de dressing onder de salade.

  7. 7

    Meng de rucola onder de sla voor het opdienen en werk af met de kaas.

Voedingswaarden

Energie: 2012 kJ / 482 kcal
Eiwitten: 19,30g
Vetten: 32,20g
waarvan verzadigd: 7,80g
Koolhydraten: 30.50g
waarvan suiker: 4,70g
Vezels: 6g
Natrium: 0,08g
Bronnen

Recept Concentra Media – recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis