Voorgerecht

Lepelhapjes met roomkaas en toppings

Foto: © Lekker van bij ons

Gezond genieten kan al van bij het aperitief. Deze lepelhapjes staan garant voor een goede dosis calcium en vitamine D en helpen zo je spieren en botten sterk te houden.  Het recept hieronder is goed voor 16 x ham & pesto, 16 x tex-mex en 16 x vis.

Ingrediënten
8 personen
  • 300 g roomkaas
  • 0,50 limoen (sap en zeste)
  • 1 tl citroensap
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 4 sneetjes gedroogde Meesterlyck-ham
  • 2 el groene pesto
  • 16 blaadjes basilicum
  • 125 g maïs
  • 1 tomaat
  • 0,25 rode ui
  • 0,50 limoen (sap)
  • 2 takjes koriander
  • 0,50 rode chilipeper
  • olijfolie
  • 2 gerookte forel
  • 4 radijzen
  • 4 takjes dille
  • peper
  • zout
Bereiding
  1. Laat de roomkaas een nachtje uitlekken.
  2. Rasp er zeste van de citroen bij de roomkaas en roer het citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Lepel de kaas in een spuitzak met een klein mondje en spuit een klein toefje op de lepeltjes.
  4. Werk de lepeltjes af met de door jou gekozen topping. Schep alles op de bodem van de springvorm en duw goed aan.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1064 kJ
Energie (kcal): 
255 kcal
Eiwitten: 
14,00 g
Vetten: 
17,50 g
waarvan verzadigd: 
8,80 g
Koolhydraten: 
9,10 g
waarvan suiker: 
6,10 g
Vezels: 
2,10 g
Natrium: 
403,00 g
Bronnen

Een aangepast recept van één van onze diëtisten op basis van een recept van lekkervanbijons.be

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?