Lepelhapjes met roomkaas en toppings Lepelhapjes met roomkaas en toppings

Lepelhapjes met roomkaas en toppings

26 april 2022
2 december 2023

Ingredienten voor 8 personen

300 g roomkaas
0,50 limoen (sap en zeste)
1 tl citroensap
4 zongedroogde tomaten
4 sneetjes gedroogde Meesterlyck-ham
2 el groene pesto
16 blaadjes basilicum
125 g maïs
1 tomaat
0,25 rode ui
0,50 limoen (sap)
2 takjes koriander
0,50 rode chilipeper
olijfolie
2 gerookte forel
4 radijzen
4 takjes dille
peper
zout

Bereiding

  1. 1

    Laat de roomkaas een nachtje uitlekken.

  2. 2

    Rasp er zeste van de citroen bij de roomkaas en roer het citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Lepel de kaas in een spuitzak met een klein mondje en spuit een klein toefje op de lepeltjes.

  4. 4

    Werk de lepeltjes af met de door jou gekozen topping. Schep alles op de bodem van de springvorm en duw goed aan.

Voedingswaarden

Energie: 1064 kJ / 255 kcal
Eiwitten: 14g
Vetten: 17,50g
waarvan verzadigd: 8,80g
Koolhydraten: 9.10g
waarvan suiker: 6,10g
Vezels: 2,10g
Natrium: 403g
Bronnen

Een aangepast recept van één van onze diëtisten op basis van een recept van lekkervanbijons.be