Hoofdgerecht

Lasagne met zalm en spinazie

Op zoek naar een lekkere én zoutarme lasagne? Probeer dan onderstaand recept voor de lasagne met zalm eens!

Ingrediënten
4 personen
  • 3 verse zalmmoten
  • 600 g spinazie
  • 500 g halfvolle melk
  • 200 ml room (max. 20% vet)
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 50 g zachte of vloeibare vetstof
  • 50 g bloem
  • 12 (volkoren) deegplakjes
  • Tijm, laurier, peper, nootmuskaat
Bereiding
  1. Leg tijm en laurier in een kookpan gevuld met water.
  2. Dompel de zalmmoten erin. Breng het water gedurende 2 minuten aan de kook waarna je de pan van het vuur haalt en zo’n 10 minuten laat rusten.
  3. Haal de vis uit het water.
  4. Blancheer de voorgewassen spinazie in ongezouten water gedurende 20 minuten.
  5. Laat uitlekken en meng met de room, peper en nootmuskaat.
  6. Maak de witte saus klaar met de vetstof, bloem en melk: laat de vetstof smelten in een pan. Vervolgens de bloem al mengend toevoegen. De melk, beetje bij beetje, al roerend toevoegen.
  7. Snij de zalm in stukjes en voeg deze toe aan de witte saus.
  8. Verwarm de oven voor op 200°C.
  9. In een ovenschotel breng je eerst een laag spinazie aan, vervolgens een laag deegplakjes, een laag spinazie,...
  10. Eindig met een laag witte zalmsaus.
  11. Strooi de geraspte kaas er bovenop. Plaats de schotel in de oven gedurende 40 minuten op 200°C.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
3196 kJ
Energie (kcal): 
763 kcal
Eiwitten: 
41,40 g
Vetten: 
37,90 g
waarvan verzadigd: 
10,80 g
Koolhydraten: 
61,80 g
waarvan suiker: 
11,00 g
Vezels: 
3,90 g
Natrium: 
0,27 g
Bronnen

 “Verzamelde recepten - Horizon” - Fenier-Fabir, Federatie van Belgische Verenigingen voor Nierinsufficiënten 

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?