Foto lasagne met zalm en spinazie Foto lasagne met zalm en spinazie

Lasagne met zalm en spinazie

1 augustus 2022
4 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

3 verse zalmmoten
600 g spinazie
500 g halfvolle melk
200 ml room (max. 20% vet)
100 g geraspte mozzarella
50 g zachte of vloeibare vetstof
50 g bloem
12 (volkoren) deegplakjes
Tijm, laurier, peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. 1

    Leg tijm en laurier in een kookpan gevuld met water.

  2. 2

    Dompel de zalmmoten erin. Breng het water gedurende 2 minuten aan de kook waarna je de pan van het vuur haalt en zo’n 10 minuten laat rusten.

  3. 3

    Haal de vis uit het water.

  4. 4

    Blancheer de voorgewassen spinazie in ongezouten water gedurende 20 minuten.

  5. 5

    Laat uitlekken en meng met de room, peper en nootmuskaat.

  6. 6

    Maak de witte saus klaar met de vetstof, bloem en melk: laat de vetstof smelten in een pan. Vervolgens de bloem al mengend toevoegen. De melk, beetje bij beetje, al roerend toevoegen.

  7. 7

    Snij de zalm in stukjes en voeg deze toe aan de witte saus.

  8. 8

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  9. 9

    In een ovenschotel breng je eerst een laag spinazie aan, vervolgens een laag deegplakjes, een laag spinazie,...

  10. 10

    Eindig met een laag witte zalmsaus.

  11. 11

    Strooi de geraspte kaas er bovenop. Plaats de schotel in de oven gedurende 40 minuten op 200°C.

Voedingswaarden

Energie: 3196 kJ / 763 kcal
Eiwitten: 41,40g
Vetten: 37,90g
waarvan verzadigd: 10,80g
Koolhydraten: 61.80g
waarvan suiker: 11g
Vezels: 3,90g
Natrium: 0,27g
Bronnen

 “Verzamelde recepten - Horizon” - Fenier-Fabir, Federatie van Belgische Verenigingen voor Nierinsufficiënten