Op zoek naar een lekkere én zoutarme lasagne? Probeer dan onderstaand recept voor de lasagne met zalm eens!
Ingrediënten
4 personen- 3 verse zalmmoten
- 600 g spinazie
- 500 g halfvolle melk
- 200 ml room (max. 20% vet)
- 100 g geraspte mozzarella
- 50 g zachte of vloeibare vetstof
- 50 g bloem
- 12 (volkoren) deegplakjes
- Tijm, laurier, peper, nootmuskaat
Bereiding
- Leg tijm en laurier in een kookpan gevuld met water.
- Dompel de zalmmoten erin. Breng het water gedurende 2 minuten aan de kook waarna je de pan van het vuur haalt en zo’n 10 minuten laat rusten.
- Haal de vis uit het water.
- Blancheer de voorgewassen spinazie in ongezouten water gedurende 20 minuten.
- Laat uitlekken en meng met de room, peper en nootmuskaat.
- Maak de witte saus klaar met de vetstof, bloem en melk: laat de vetstof smelten in een pan. Vervolgens de bloem al mengend toevoegen. De melk, beetje bij beetje, al roerend toevoegen.
- Snij de zalm in stukjes en voeg deze toe aan de witte saus.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- In een ovenschotel breng je eerst een laag spinazie aan, vervolgens een laag deegplakjes, een laag spinazie,...
- Eindig met een laag witte zalmsaus.
- Strooi de geraspte kaas er bovenop. Plaats de schotel in de oven gedurende 40 minuten op 200°C.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
3196 kJEnergie (kcal):
763 kcalEiwitten:
41,40 gVetten:
37,90 gwaarvan verzadigd:
10,80 gKoolhydraten:
61,80 gwaarvan suiker:
11,00 gVezels:
3,90 gNatrium:
0,27 gBronnen
“Verzamelde recepten - Horizon” - Fenier-Fabir, Federatie van Belgische Verenigingen voor Nierinsufficiënten