Hoofdgerecht

Kruidige ovenschotel met zalm, zoete aardappel en boerenkool

Ingrediënten
2 personen
  • 2 zalmmoten (zonder graten)
  • ½ ui
  • 250 g zoete aardappel
  • 300 g voorgesneden boerenkool
  • 1 grote tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 g cottage cheese
  • 15 g geraspte kaas
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Pel en snipper het knoflook en de ui.
  2. Vul twee middelgrote potten voor de helft met water, voeg een snuifje zout toe en breng aan de kook.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C.
  4. Schil en snijd de zoete aardappelen in schijfjes van 3 millimeter. Kook ze in ongeveer 6 minuten net gaar.
  5. Kook de boerenkool circa 10 minuten in de andere kookpot. Giet af en laat goed uitlekken.
  6. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  7. Roerbak het knoflook, de ui en komijn 1 minuut in de olie.
  8. Roerbak de boerenkool enkele minuten op hoog vuur mee en schep de tomaten en 1/2 eetlepel cottage cheese erdoor.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Verdeel de boerenkool in een ovenschaal voor 2 personen.
  11. Leg de zoete aardappelschijfjes er dakpansgewijs op en bestrooi ze met zout.
  12. Verdeel de cottage cheese erover en bestrooi met de geraspte kaas.
  13. Zet de schotel 10 minuten in de oven.
  14. Bak of pocheer de zalmmoten en serveer bij de ovenschotel.

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?