Koude pastasalade met tonijn

21 september 2020
29 november 2023

Een gezonde pastasalade, ideaal als lunch. Tip: Maak van deze pasta 2 porties en bereid deze al voor op zondag, zodat je op maandag en dinsdag niet meer aan je lunch hoeft te denken. Gebruik de overgebleven groenten/ingrediënten bij je gezonde sandwich of wrap, later op de week.

Ingredienten voor 2 personen

160 g volkoren spirelli (ongekookt)
1 blikje tonijn (eigen nat)
1/2 komkommer
12 kerstomaatjes
1 blikje maïs (+/- 150 g)
2 eetlepels light mayonaise/dressing
1 gekookt ei

Bereiding

  1. 1

    Kook de pasta gaar.

  2. 2

    Kook het ei hard.

  3. 3

    Snijd de komkommer in stukjes en halveer de kerstomaatjes.

  4. 4

    Laat de pasta afkoelen en spoel door met koud water.

  5. 5

    Snijd het hardgekookte ei in kleine stukjes.

  6. 6

    Doe alle ingrediënten samen, ook de dressing/light mayonaise, en meng goed door elkaar.

  7. 7

    Verdeel in 2 porties.

Voedingswaarden

Energie: 2428 kJ / 580 kcal
Eiwitten: 43,60g
Vetten: 13,60g
waarvan verzadigd: 2,10g
Koolhydraten: 64.50g
waarvan suiker: 13,10g
Vezels: 11,80g
Natrium: 0,72g