Een gezonde pastasalade, ideaal als lunch. Tip: Maak van deze pasta 2 porties en bereid deze al voor op zondag, zodat je op maandag en dinsdag niet meer aan je lunch hoeft te denken. Gebruik de overgebleven groenten/ingrediënten bij je gezonde sandwich of wrap, later op de week.
- 160 g volkoren spirelli (ongekookt)
- 1 blikje tonijn (eigen nat)
- 1/2 komkommer
- 12 kerstomaatjes
- 1 blikje maïs (+/- 150 g)
- 2 eetlepels light mayonaise/dressing
- 1 gekookt ei
- Kook de pasta gaar.
- Kook het ei hard.
- Snijd de komkommer in stukjes en halveer de kerstomaatjes.
- Laat de pasta afkoelen en spoel door met koud water.
- Snijd het hardgekookte ei in kleine stukjes.
- Doe alle ingrediënten samen, ook de dressing/light mayonaise, en meng goed door elkaar.
- Verdeel in 2 porties.