Hoofdgerecht

Koude pastasalade met tonijn

Een gezonde pastasalade, ideaal als lunch. Tip: Maak van deze pasta 2 porties en bereid deze al voor op zondag, zodat je op maandag en dinsdag niet meer aan je lunch hoeft te denken. Gebruik de overgebleven groenten/ingrediënten bij je gezonde sandwich of wrap, later op de week.

Ingrediënten
2 personen
  • 160 g volkoren spirelli (ongekookt)
  • 1 blikje tonijn (eigen nat)
  • 1/2 komkommer
  • 12 kerstomaatjes
  • 1 blikje maïs (+/- 150 g)
  • 2 eetlepels light mayonaise/dressing
  • 1 gekookt ei
Bereiding
  1. Kook de pasta gaar.
  2. Kook het ei hard.
  3. Snijd de komkommer in stukjes en halveer de kerstomaatjes.
  4. Laat de pasta afkoelen en spoel door met koud water.
  5. Snijd het hardgekookte ei in kleine stukjes.
  6. Doe alle ingrediënten samen, ook de dressing/light mayonaise, en meng goed door elkaar.
  7. Verdeel in 2 porties.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2428 kJ
Energie (kcal): 
580 kcal
Eiwitten: 
43,60 g
Vetten: 
13,60 g
waarvan verzadigd: 
2,10 g
Koolhydraten: 
64,50 g
waarvan suiker: 
13,10 g
Vezels: 
11,80 g
Natrium: 
0,72 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?