Een heerlijk fris soepje boordevol vitaminen voor een zomerse dag.
Ingrediënten
4 personen- 500 g tomaten (ontveld)
- 1 kleine courgette
- 1 rode en 1 gele paprika (ontveld)
- 1 ui
- 4 stengels bleekselder
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels limoen-of citroensap
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 l zoutarme, magere kippenbouillon (afgekoeld)
- Op smaak brengen met peper en/of cayennepeper
Bereiding
- Snij de groenten fijn en pureer ze in de blender.
- Pers het teentje knoflook fijn.
- Voeg het limoen- of citroensap toe.
- Voeg de bouillon toe tot de gewenste consistentie.
- Werk af met peterselie en breng op smaak met de kruiden.
- Tip: indien je de tomaten en paprika’s eerst even stooft in 1 eetlepel olijfolie, verhoog je de beschikbaarheid van het aanwezige lycopeen en maak je je soepje nog gezonder.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
521 kJEnergie (kcal):
129 kcalEiwitten:
5,40 gVetten:
2,60 gwaarvan verzadigd:
1,27 gKoolhydraten:
16,10 gwaarvan suiker:
13,60 gVezels:
5,80 gNatrium:
0,86 gBronnen
Recept van Vlaamse Diabetesliga - aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis