Soep

Koude groentesoep

Een heerlijk fris soepje boordevol vitaminen voor een zomerse dag.

Ingrediënten
4 personen
  • 500 g tomaten (ontveld)
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode en 1 gele paprika (ontveld)
  • 1 ui
  • 4 stengels bleekselder
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels limoen-of citroensap
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 l zoutarme, magere kippenbouillon (afgekoeld)
  • Op smaak brengen met peper en/of cayennepeper
Bereiding
  1. Snij de groenten fijn en pureer ze in de blender.
  2. Pers het teentje knoflook fijn.
  3. Voeg het limoen- of citroensap toe.
  4. Voeg de bouillon toe tot de gewenste consistentie.
  5. Werk af met peterselie en breng op smaak met de kruiden.
  6. Tip: indien je de tomaten en paprika’s eerst even stooft in 1 eetlepel olijfolie, verhoog je de beschikbaarheid van het aanwezige lycopeen en maak je je soepje nog gezonder.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
521 kJ
Energie (kcal): 
129 kcal
Eiwitten: 
5,40 g
Vetten: 
2,60 g
waarvan verzadigd: 
1,27 g
Koolhydraten: 
16,10 g
waarvan suiker: 
13,60 g
Vezels: 
5,80 g
Natrium: 
0,86 g
Bronnen

Recept van Vlaamse Diabetesliga - aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?