Bijgerecht

Koolrabi in de oven

Vergeten groenten zijn terug helemaal in. Probeer eens deze gegrilde koolrabi uit.

Ingrediënten
4 personen
  • 4 koolrabi bollen, geschild
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 25 gram Parmezaanse kaas
Bereiding
  1. Oven voorverwarmen op 225 C.
  2. Snijd de koolrabi in schijven van 5 mm en halveer.
  3. Doe de olijfolie met de knoflook, peper en zout in een kom, meng en voeg de koolrabi stukken toe. Meng tot de koolrabi met olie bedekt is, voeg indien nodig meer olie toe.
  4. Bak 15 tot 20 minuten in de oven tot de groente bruint.
  5. Haal uit de oven en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  6. Zet opnieuw in de oven en laat de kaas bruinen (5 minuten). Dien de geroosterde koolrabi onmiddellijk op.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
453 kJ
Energie (kcal): 
109 kcal
Eiwitten: 
6,60 g
Vetten: 
4,10 g
waarvan verzadigd: 
1,45 g
Koolhydraten: 
8,50 g
waarvan suiker: 
0,50 g
Vezels: 
5,60 g
Natrium: 
0,08 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?