Koolrabi in de oven

16 november 2016
5 december 2023

Vergeten groenten zijn terug helemaal in. Probeer eens deze gegrilde koolrabi uit.

Ingredienten voor 4 personen

4 koolrabi bollen, geschild
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
25 gram Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. 1

    Oven voorverwarmen op 225 C.

  2. 2

    Snijd de koolrabi in schijven van 5 mm en halveer.

  3. 3

    Doe de olijfolie met de knoflook, peper en zout in een kom, meng en voeg de koolrabi stukken toe. Meng tot de koolrabi met olie bedekt is, voeg indien nodig meer olie toe.

  4. 4

    Bak 15 tot 20 minuten in de oven tot de groente bruint.

  5. 5

    Haal uit de oven en bestrooi met Parmezaanse kaas.

  6. 6

    Zet opnieuw in de oven en laat de kaas bruinen (5 minuten). Dien de geroosterde koolrabi onmiddellijk op.

Voedingswaarden

Energie: 453 kJ / 109 kcal
Eiwitten: 6,60g
Vetten: 4,10g
waarvan verzadigd: 1,45g
Koolhydraten: 8.50g
waarvan suiker: 0,50g
Vezels: 5,60g
Natrium: 0,08g