Bijgerecht

Komkommerhapje

Geniet van dit suikerarm en glutenvrij hapje!

Ingrediënten
8 personen
  • 1 komkommer
  • 1 pakje Boursin met kruiden light
  • 1 doosje semi-zongedroogde tomaatjes
  • Basilicumblaadjes
  • Vers gemalen peper
Bereiding
  1. Was de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden.
  2. Schaaf aan de onderkant met de kaasschaaf een randje eraf, zodat de komkommer blijft liggen.
  3. Schraap met een lepeltje de zaadjes er royaal uit, zodat je een uitholling krijgt.
  4. Dep de komkommer goed droog met keukenpapier.
  5. Vul de holte met de boursin en strijk glad met een mes.
  6. Doe er plasticfolie omheen en bewaar in de koelkast.
  7. Als je het hapje gaat serveren: snijd de komkommer in stukjes van ongeveer 1½ cm en leg op elk stukje een blaadje basilicum en een stukje zongedroogde tomaat. Steek vast met een stokje.

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?