Voorgerecht

Knolseldersoep

Probeer deze winterse soep uit als voorgerechtje tijdens de feestdagen. Geschikt bij diabetes, hartfalen, hoge bloeddruk, hoge cholesterol en obesitas.

Ingrediënten
4 personen
  • 1 knolselder
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 1,5-2 liter water
  • 2 blokjes kippenbouillon vetarm
  • peper en zout
  • scheutje magere room (plantaardig light)
Bereiding
  1. Versnipper en stoof de uien.
  2. Voeg hieraan de fijn gesneden prei en wortelen toe en laat verder stoven.
  3. Voeg vervolgens de geschilde en gesneden knolselder toe, samen met het water en de bouillonblokjes.
  4. Laat 20 minuten zachtjes koken en mix de soep vervolgens.
  5. Kruid naar smaak met peper en zout.
  6. Werk eventueel af met een scheutje magere room.
Bronnen

Well2DAY

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?