Knolseldersoep

18 december 2018
5 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

1 knolselder
2 wortelen
1 prei
2 uien
2 blokjes kippenbouillon vetarm
Peper en zout
Scheutje magere room (plantaardig light)

Bereiding

  1. 1

    Versnipper en stoof de uien.

  2. 2

    Voeg hieraan de fijn gesneden prei en wortelen toe en laat verder stoven.

  3. 3

    Voeg vervolgens de geschilde en gesneden knolselder toe, samen met het water en de bouillonblokjes.

  4. 4

    Laat 20 minuten zachtjes koken en mix de soep vervolgens.

  5. 5

    Kruid naar smaak met peper en zout.

  6. 6

    Werk eventueel af met een scheutje magere room.

Voedingswaarden

Energie: 558 kJ / 113 kcal
Eiwitten: 5,90g
Vetten: 0,40g
waarvan verzadigd: 0,21g
Koolhydraten: 19.30g
waarvan suiker: 8,90g
Vezels: 14,20g
Natrium: 1,64g
Bronnen