Probeer deze winterse soep uit als voorgerechtje tijdens de feestdagen. Geschikt bij diabetes, hartfalen, hoge bloeddruk, hoge cholesterol en obesitas.
Ingrediënten
4 personen- 1 knolselder
- 2 wortelen
- 1 prei
- 2 uien
- 1,5-2 liter water
- 2 blokjes kippenbouillon vetarm
- Peper en zout
- Scheutje magere room (plantaardig light)
Bereiding
- Versnipper en stoof de uien.
- Voeg hieraan de fijn gesneden prei en wortelen toe en laat verder stoven.
- Voeg vervolgens de geschilde en gesneden knolselder toe, samen met het water en de bouillonblokjes.
- Laat 20 minuten zachtjes koken en mix de soep vervolgens.
- Kruid naar smaak met peper en zout.
- Werk eventueel af met een scheutje magere room.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
558 kJEnergie (kcal):
113 kcalEiwitten:
5,90 gVetten:
0,40 gwaarvan verzadigd:
0,21 gKoolhydraten:
19,30 gwaarvan suiker:
8,90 gVezels:
14,20 gNatrium:
1,64 gBronnen