Knolselderpuree

23 mei 2016
4 december 2023

Winterkost kan ook gezond zijn! Deze knolselderpurree is heerlijk bij wild vlees en je kookt bovendien met een vergeten wintergroente.

Ingredienten voor 4 personen

500 g knolselder
3 dl water
3 dl halfvolle melk
1 dl zoutarme kippenbouillon
100 g ricotta
Peper
Nootmuskaat

Bereiding

  1. 1

    Schil de knolselder en snij hem in blokjes.

  2. 2

    Kook gaar in het mengsel van water, melk en zoutarme kippenbouillon.

  3. 3

    Giet de knolselder af als hij gaar is en pureer.

  4. 4

    Meng de ricotta eronder en breng op smaak met peper en nootmuskaat.

  5. 5

    Zout toevoegen is niet nodig, want knolselder bevat natrium (zout).

Voedingswaarden

Energie: 580 kJ / 140 kcal
Eiwitten: 8,30g
Vetten: 5g
waarvan verzadigd: 3,26g
Koolhydraten: 12.30g
waarvan suiker: 5,50g
Vezels: 6,20g
Natrium: 0,50g