Deze zoutarme balletjes zijn mager en heerlijk zacht.
Ingrediënten
4 personen- 2 uien
- 3 appelen
- 1 eetlepel olie
- 600 g kalfsgehakt of varkens-kalfsgehakt, zoutloos
- 2 eetlepels verse tijmblaadjes
- 2 eieren
- 5 eetlepels paneermeel
- Peper
- Nootmuskaat
Bereiding
- Schil de appelen en snij in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de uien.
- Stoof de appels en de uien aan in een beetje olie en laat dit even afkoelen.
- Meng alle ingrediënten onder het gehakt en maak balletjes.
- Vet een ovenschaal in met de resterende olie en leg hierin de balletjes.
- Zet in een voorverwarmde oven gedurende 35 minuten op 200°C.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1302 kJEnergie (kcal):
311 kcalEiwitten:
32,80 gVetten:
10,10 gwaarvan verzadigd:
3,34 gKoolhydraten:
21,00 gwaarvan suiker:
11,90 gVezels:
3,40 gNatrium:
0,15 gBronnen
“Verzamelde recepten - Horizon” - Fenier-Fabir, Federatie van Belgische Verenigingen voor Nierinsufficiënten