Hoofdgerecht

Kalfsballetjes met appel

Deze zoutarme balletjes zijn mager en heerlijk zacht.

Ingrediënten
4 personen
  • 2 uien
  • 3 appelen
  • 1 eetlepel olie
  • 600 g kalfsgehakt of varkens-kalfsgehakt, zoutloos
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels paneermeel
  • Peper
  • Nootmuskaat
Bereiding
  1. Schil de appelen en snij in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de uien.
  2. Stoof de appels en de uien aan in een beetje olie en laat dit even afkoelen.
  3. Meng alle ingrediënten onder het gehakt en maak balletjes.
  4. Vet een ovenschaal in met de resterende olie en leg hierin de balletjes.
  5. Zet in een voorverwarmde oven gedurende 35 minuten op 200°C.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1302 kJ
Energie (kcal): 
311 kcal
Eiwitten: 
32,80 g
Vetten: 
10,10 g
waarvan verzadigd: 
3,34 g
Koolhydraten: 
21,00 g
waarvan suiker: 
11,90 g
Vezels: 
3,40 g
Natrium: 
0,15 g
Bronnen

“Verzamelde recepten - Horizon” - Fenier-Fabir, Federatie van Belgische Verenigingen voor Nierinsufficiënten 

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?