Een heerlijke hutsepot voor tijdens de koude winterdagen.
Ingrediënten
4 personen- 400 g rundsstoofvlees
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 rode ui, grof versneden
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 pastinaak
- 2 raapjes
- 4 wortelen
- 2 zoete aardappelen
- 1 schorseneer
- 350 g aardperen geschild en in stukken gesneden
- 100 ml rode wijn
- 250 ml magere runds- of wildfond
- Kruidentuiltje van verse tijmtakjes en laurier
- Peper en zout
- 1 eetlepel bloem
Bereiding
- Bak het vlees aan in de margarine zodat het aan alle kanten mooi bruin is.
- Bestrooi het vlees met bloem en voeg de wijn en wildfond toe.
- Laat het vlees verder stoven op een zacht vuurtje gedurende 45 minuten.
- Doe de gesneden groenten bij het vlees en voeg de kruiden toe.
- Laat alles op een zacht vuurtje garen gedurende 30 minuten.
- Breng op smaak met peper en weinig zout.
- Als je geen wijn wil gebruiken, kan je meer fond toevoegen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1904 kJEnergie (kcal):
454 kcalEiwitten:
22,20 gVetten:
9,90 gwaarvan verzadigd:
2,28 gKoolhydraten:
52,30 gwaarvan suiker:
22,00 gVezels:
25,50 gNatrium:
0,71 g