Hutsepot van vergeten groenten met rode wijn

24 mei 2016
4 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

400 g rundsstoofvlees
2 eetlepels vloeibare margarine
1 rode ui, grof versneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 pastinaak
2 raapjes
4 wortelen
2 zoete aardappelen
1 schorseneer
350 g aardperen geschild en in stukken gesneden
100 ml rode wijn
250 ml magere runds- of wildfond
Kruidentuiltje van verse tijmtakjes en laurier
Peper en zout
1 eetlepel bloem

Bereiding

  1. 1

    Bak het vlees aan in de margarine zodat het aan alle kanten mooi bruin is.

  2. 2

    Bestrooi het vlees met bloem en voeg de wijn en wildfond toe.

  3. 3

    Laat het vlees verder stoven op een zacht vuurtje gedurende 45 minuten.

  4. 4

    Doe de gesneden groenten bij het vlees en voeg de kruiden toe.

  5. 5

    Laat alles op een zacht vuurtje garen gedurende 30 minuten.

  6. 6

    Breng op smaak met peper en weinig zout.

  7. 7

    Als je geen wijn wil gebruiken, kan je meer fond toevoegen.

Voedingswaarden

Energie: 1904 kJ / 454 kcal
Eiwitten: 22,20g
Vetten: 9,90g
waarvan verzadigd: 2,28g
Koolhydraten: 52.30g
waarvan suiker: 22g
Vezels: 25,50g
Natrium: 0,71g