Hoofdgerecht

Hutsepot van vergeten groenten met rode wijn

Een heerlijke hutsepot voor tijdens de koude winterdagen.

Ingrediënten
4 personen
  • 400 g rundsstoofvlees
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 rode ui, grof versneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 pastinaak
  • 2 raapjes
  • 4 wortelen
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 schorseneer
  • 350 g aardperen geschild en in stukken gesneden
  • 100 ml rode wijn
  • 250 ml magere runds- of wildfond
  • Kruidentuiltje van verse tijmtakjes en laurier
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel bloem
Bereiding
  1. Bak het vlees aan in de margarine zodat het aan alle kanten mooi bruin is.
  2. Bestrooi het vlees met bloem en voeg de wijn en wildfond toe.
  3. Laat het vlees verder stoven op een zacht vuurtje gedurende 45 minuten.
  4. Doe de gesneden groenten bij het vlees en voeg de kruiden toe.
  5. Laat alles op een zacht vuurtje garen gedurende 30 minuten.
  6. Breng op smaak met peper en weinig zout.
  7. Als je geen wijn wil gebruiken, kan je meer fond toevoegen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
1904 kJ
Energie (kcal): 
454 kcal
Eiwitten: 
22,20 g
Vetten: 
9,90 g
waarvan verzadigd: 
2,28 g
Koolhydraten: 
52,30 g
waarvan suiker: 
22,00 g
Vezels: 
25,50 g
Natrium: 
0,71 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?