Hoofdgerecht

Hondshaai met prei en Duglérésaus

Foto: © Lekker van bij ons

Lekker en gezond koken en toch voldoende voedingsstoffen binnen krijgen? Dat kan met dit feestelijk visgerecht.  

Ingrediënten
4 personen
  • 600 g hondshaai
  • 2 prei
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml witte wijn
  • 300 ml visfumet
  • 100 ml room
  • 10 g bieslook
  • 10 g dille
  • 2 el boter
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de hondshaai in porties en kruid met peper en zout.
  3. Pel de sjalot, snipper fijn en stoof in een klontje boter. Overgiet met de witte wijn en visfumet en breng aan de kook.
  4. Leg er de stukjes hondshaai in, dek af met aluminiumfolie en gaar in de hete oven gedurende 10 à 12 minuten.
  5. Haal de vis uit de pan, houd warm en zeef het kookvocht in een pan.
  6. Giet de room, visfumet of bouillon toe. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Mix er een klontje boter onder.
  7. Snijd de tomaatjes in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  8. Smelt een klontje boter in een pan. Maak de prei schoon, snijd in hapklare stukken en stoof gaar in de warme pan.
  9. Serveer de hondshaai met de gestoofde prei, de saus en werk af met de tomatenblokjes.
  10. Bestrooi met fijngesnipperde bieslook en dille.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2195 kJ
Energie (kcal): 
525 kcal
Eiwitten: 
28,50 g
Vetten: 
41,30 g
waarvan verzadigd: 
14,80 g
Koolhydraten: 
7,70 g
waarvan suiker: 
5,10 g
Vezels: 
3,50 g
Natrium: 
1,01 g
Bronnen

Een aangepast recept van één van onze diëtisten op basis van een recept van lekkervanbijons.be

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?