Hondshaai Hondshaai

Hondshaai met prei en Duglérésaus

3 december 2021
1 december 2023

Lekker en gezond koken en toch voldoende voedingsstoffen binnen krijgen? Dat kan met dit feestelijk visgerecht.  

Ingredienten voor 4 personen

600 g hondshaai
2 prei
1 tomaat
1 sjalot
1 teentje knoflook
50 ml witte wijn
100 ml room
10 g bieslook
10 g dille
2 el boter
peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Snijd de hondshaai in porties en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Pel de sjalot, snipper fijn en stoof in een klontje boter. Overgiet met de witte wijn en visfumet en breng aan de kook.

  4. 4

    Leg er de stukjes hondshaai in, dek af met aluminiumfolie en gaar in de hete oven gedurende 10 à 12 minuten.

  5. 5

    Haal de vis uit de pan, houd warm en zeef het kookvocht in een pan.

  6. 6

    Giet de room, visfumet of bouillon toe. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Mix er een klontje boter onder.

  7. 7

    Snijd de tomaatjes in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

  8. 8

    Smelt een klontje boter in een pan. Maak de prei schoon, snijd in hapklare stukken en stoof gaar in de warme pan.

  9. 9

    Serveer de hondshaai met de gestoofde prei, de saus en werk af met de tomatenblokjes.

  10. 10

    Bestrooi met fijngesnipperde bieslook en dille.

Voedingswaarden

Energie: 2195 kJ / 525 kcal
Eiwitten: 28,50g
Vetten: 41,30g
waarvan verzadigd: 14,80g
Koolhydraten: 7.70g
waarvan suiker: 5,10g
Vezels: 3,50g
Natrium: 1,01g
Bronnen

Een aangepast recept van één van onze diëtisten op basis van een recept van lekkervanbijons.be