Tussendoortje

Hartige muffins met boerenkool, tomaten en kaas

Foto: © Lekker van bij ons

Een slechte voedingstoestand heeft een bijzonder negatieve impact op jouw levenskwaliteit. Zet daarom in op de juiste bouwstoffen en voorkom ondervoeding. Deze hartige muffins vormen het perfecte tussendoortje. Ze voorzien je lichaam van extra energie, eiwitten en vetten én zijn ook gewoon heerlijk om van te genieten.  

Ingrediënten
4 personen
  • 100 g Passendale Bio
  • 110 g boerenkool
  • 12 kerstomaatjes
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 250 g bloem
  • 250 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 2 el pitten en zaden
  • 60 ml olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de boerenkool fijn en kook deze 15 minuten gaar in ruim water. Laat de boerenkool uitlekken en roerbak deze vervolgens een 4-tal minuten in hete olijfolie. Laat de kool hierna afkoelen.
  3. Snijd of rasp de kaas fijn. Meng de kaas met de bloem, het bakpoeder en peterselie. Kruid met peper en zout.
  4. Schep de boerenkool samen met de pitten en zaden onder het beslag.
  5. Klop de melk met het ei en de olijfolie los. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng alles onder elkaar.
  6. Vet een muffinvorm met 12 holtes in met olijfolie.
  7. Snijd de kerstomaatjes in 2. Leg een half tomaatje in elke muffinholte en giet er het beslag op. Eindig met een ander half tomaatje.
  8. Bak de muffins in 25 minuten goudbruin in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2366 kJ
Energie (kcal): 
566 kcal
Eiwitten: 
19,90 g
Vetten: 
29,60 g
waarvan verzadigd: 
9,10 g
Koolhydraten: 
52,00 g
waarvan suiker: 
7,00 g
Vezels: 
5,10 g
Natrium: 
0,29 g
Bronnen

Een aangepast recept van één van onze diëtisten op basis van een recept van lekkervanbijons.be

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?