Hartige muffins Hartige muffins

Hartige muffins met boerenkool, tomaten en kaas

3 december 2021
4 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

100 g Passendale Bio
110 g boerenkool
12 kerstomaatjes
2 el fijngehakte peterselie
250 g bloem
250 ml melk
2 tl bakpoeder
1 ei
2 el pitten en zaden
60 ml olijfolie
peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Snijd de boerenkool fijn en kook deze 15 minuten gaar in ruim water. Laat de boerenkool uitlekken en roerbak deze vervolgens een 4-tal minuten in hete olijfolie. Laat de kool hierna afkoelen.

  3. 3

    Snijd of rasp de kaas fijn. Meng de kaas met de bloem, het bakpoeder en peterselie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Schep de boerenkool samen met de pitten en zaden onder het beslag.

  5. 5

    Klop de melk met het ei en de olijfolie los. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng alles onder elkaar.

  6. 6

    Vet een muffinvorm met 12 holtes in met olijfolie.

  7. 7

    Snijd de kerstomaatjes in 2. Leg een half tomaatje in elke muffinholte en giet er het beslag op. Eindig met een ander half tomaatje.

  8. 8

    Bak de muffins in 25 minuten goudbruin in de oven.

Voedingswaarden

Energie: 2366 kJ / 566 kcal
Eiwitten: 19,90g
Vetten: 29,60g
waarvan verzadigd: 9,10g
Koolhydraten: 52.00g
waarvan suiker: 7g
Vezels: 5,10g
Natrium: 0,29g
Bronnen

Een aangepast recept van één van onze diëtisten op basis van een recept van lekkervanbijons.be