Hartige muffins met boerenkool, tomaten en kaas
Ingredienten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Snijd de boerenkool fijn en kook deze 15 minuten gaar in ruim water. Laat de boerenkool uitlekken en roerbak deze vervolgens een 4-tal minuten in hete olijfolie. Laat de kool hierna afkoelen.
-
3
Snijd of rasp de kaas fijn. Meng de kaas met de bloem, het bakpoeder en peterselie. Kruid met peper en zout.
-
4
Schep de boerenkool samen met de pitten en zaden onder het beslag.
-
5
Klop de melk met het ei en de olijfolie los. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng alles onder elkaar.
-
6
Vet een muffinvorm met 12 holtes in met olijfolie.
-
7
Snijd de kerstomaatjes in 2. Leg een half tomaatje in elke muffinholte en giet er het beslag op. Eindig met een ander half tomaatje.
-
8
Bak de muffins in 25 minuten goudbruin in de oven.
Voedingswaarden
waarvan verzadigd: 9,10g
waarvan suiker: 7g
Een aangepast recept van één van onze diëtisten op basis van een recept van lekkervanbijons.be