Een evenwichtig en gezond recept om brandend maagzuur (reflux) te voorkomen.
Ingrediënten
4 personen- 300 g spinazietagliatelle
- 400 g kipfilet
- 3 tomaten
- 3 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Basilicum
- Gember
- Peper en zout
- Parmezaanse kaas (facultatief)
Bereiding
- Snij de kip in grove blokjes, bak ze langzaam in een pan met olie en kruid met peper en zout.
- Kook de spinazietagliatelle gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Houd enkele blaadjes basilicum apart voor de afwerking. Rol de rest van de blaadjes op en snij ze in reepjes.
- Snij de tomaten in kleine blokjes.
- Giet de pasta af en voeg er de tomatenblokjes en basilicum aan toe. Besprenkel het geheel met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Rasp de gember (naar eigen smaak), snipper de look en voeg deze aan de kip toe. Laat twee minuten meebakken en meng vervolgens de kip, de look en de gember met de pasta.
- Werk het gerecht op een bord af met wat basilicum en strooi er eventueel wat Parmezaanse kaas over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2058 kJEnergie (kcal):
489 kcalEiwitten:
34,40 gVetten:
12,50 gwaarvan verzadigd:
4,14 gKoolhydraten:
57,70 gwaarvan suiker:
5,70 gVezels:
3,20 gNatrium:
0,22 gBronnen