Tussendoortje

Griekse yoghurtijsjes met aardbei & honing

© Brenda kookt

Ideaal als verfrissend tussendoortje! Met dit recept kan je, met behulp van ijsvormpjes, 6 ijsjes maken.

Ingrediënten
6 personen
  • 320 g magere Griekse yoghurt
  • 150 g aardbeien
  • Honing of zoetmiddel naar smaak
Bereiding
  1. Snijd de aardbeien in stukjes.
  2. Roer de honing door de yoghurt. Meng daarna voorzichtig de aardbeien door de yoghurt.
  3. Vul de vormpjes voorzichtig met het yoghurtmengsel. Als je een vormpje gevuld hebt, tik er dan even mee op het aanrecht, zodat de luchtbellen omhoog komen.
  4. Zet de vormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.
  5. Haal de ijsjes op een warme dag uit de vriezer en geniet van deze heerlijke verkoeling.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
224 kJ
Energie (kcal): 
53 kcal
Eiwitten: 
6,30 g
Vetten: 
0,00 g
waarvan verzadigd: 
0,00 g
Koolhydraten: 
6,80 g
waarvan suiker: 
6,60 g
Vezels: 
0,30 g
Natrium: 
0,02 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?