© Brenda kookt
Ideaal als verfrissend tussendoortje! Met dit recept kan je, met behulp van ijsvormpjes, 6 ijsjes maken.
Ingrediënten
6 personen- 320 g magere Griekse yoghurt
- 150 g aardbeien
- Honing of zoetmiddel naar smaak
Bereiding
- Snijd de aardbeien in stukjes.
- Roer de honing door de yoghurt. Meng daarna voorzichtig de aardbeien door de yoghurt.
- Vul de vormpjes voorzichtig met het yoghurtmengsel. Als je een vormpje gevuld hebt, tik er dan even mee op het aanrecht, zodat de luchtbellen omhoog komen.
- Zet de vormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.
- Haal de ijsjes op een warme dag uit de vriezer en geniet van deze heerlijke verkoeling.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
224 kJEnergie (kcal):
53 kcalEiwitten:
6,30 gVetten:
0,00 gwaarvan verzadigd:
0,00 gKoolhydraten:
6,80 gwaarvan suiker:
6,60 gVezels:
0,30 gNatrium:
0,02 g