Hoofdgerecht

Gezonde sandwich met hummus en rauwe groenten

Een snelle, heerlijke lunch met veel rauwe groenten.
 

Ingrediënten
1 persoon
  • 4 sneden volkorenbrood
  • 4 eetlepels hummus (natuur of naar keuze)
  • 120 g groenten: sla, tomaat, wortel, komkommer, scheutjes
  • 1 hardgekookte ei
Bereiding
  1. Besmeer de boterhammen met hummus (1 eetlepel per snede). Je kan variëren in de soorten hummus. Probeer eens een pikante hummus, een hummus met pompoen, rode biet ...
  2. Beleg met rauwkost naar keuze (sla, schijfjes tomaat, komkommer, geraspte wortel, scheutjes ...). Tip: met voorgesneden rauwkost bespaar je tijd.
  3. Het is makkelijker om een dubbele boterham - 'sandwich' - te maken.
  4. Verdeel het hardgekookt ei over de 2 'smoskes'.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
2850 kJ
Energie (kcal): 
684 kcal
Eiwitten: 
29,40 g
Vetten: 
31,80 g
waarvan verzadigd: 
5,80 g
Koolhydraten: 
62,40 g
waarvan suiker: 
4,20 g
Vezels: 
14,00 g
Natrium: 
1,02 g

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?