Op zoek naar gemakkelijk en gezond aperitiefhapje? Probeer de gevulde tomaten met tonijn.
Ingrediënten
4 personen- 4 kleine tomaten
- 1 blik tonijn (eigen nat)
- Citroensap
- ½ rode ui
- ½ rode paprika
- ¼ appel
- 1 eetlepel yoghurt natuur
- 1 el mayonaise light
- Peper en zout
- Peterselie (garnituur)
Bereiding
- Was de tomaten en snijd de 'kapjes' er vanaf.
- Schep met een lepel alle zaadjes en vocht uit de tomaten.
- Meng de tonijn met de yoghurt en light mayo tot een glad geheel.
- Maak de paprika, appel en ui schoon en snijd in kleine stukjes en meng door de tonijnsalade.
- Kruid bij met peper en zout.
- Vul de tomaatjes met de tonijnsalade en leg eventueel de kapjes er weer los op. Garneer eventueel met blaadjes peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
370 kJEnergie (kcal):
89 kcalEiwitten:
10,70 gVetten:
2,10 gwaarvan verzadigd:
0,26 gKoolhydraten:
5,30 gwaarvan suiker:
4,60 gVezels:
1,80 gNatrium:
0,20 gBronnen