Bijgerecht

Gevulde tomaat met tonijn

Op zoek naar gemakkelijk en gezond aperitiefhapje? Probeer de gevulde tomaten met tonijn. 

Ingrediënten
4 personen
  • 4 kleine tomaten
  • 1 blik tonijn (eigen nat)
  • Citroensap
  • ½ rode ui
  • ½ rode paprika
  • ¼ appel
  • 1 eetlepel yoghurt natuur
  • 1 el mayonaise light
  • Peper en zout
  • Peterselie (garnituur)
Bereiding
  1. Was de tomaten en snijd de 'kapjes' er vanaf.
  2. Schep met een lepel alle zaadjes en vocht uit de tomaten.
  3. Meng de tonijn met de yoghurt en light mayo tot een glad geheel.
  4. Maak de paprika, appel en ui schoon en snijd in kleine stukjes en meng door de tonijnsalade.
  5. Kruid bij met peper en zout.
  6. Vul de tomaatjes met de tonijnsalade en leg eventueel de kapjes er weer los op. Garneer eventueel met blaadjes peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 
370 kJ
Energie (kcal): 
89 kcal
Eiwitten: 
10,70 g
Vetten: 
2,10 g
waarvan verzadigd: 
0,26 g
Koolhydraten: 
5,30 g
waarvan suiker: 
4,60 g
Vezels: 
1,80 g
Natrium: 
0,20 g
Bronnen

My food blog

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?