Gevulde tomaat met tonijn

18 december 2018
1 december 2023

Ingredienten voor 4 personen

4 kleine tomaten
1 blik tonijn (eigen nat)
Citroensap
½ rode ui
½ rode paprika
1 eetlepel yoghurt natuur
1 el mayonaise light
Peper en zout
Peterselie (garnituur)

Bereiding

  1. 1

    Was de tomaten en snijd de 'kapjes' er vanaf.

  2. 2

    Schep met een lepel alle zaadjes en vocht uit de tomaten.

  3. 3

    Meng de tonijn met de yoghurt en light mayo tot een glad geheel.

  4. 4

    Maak de paprika, appel en ui schoon en snijd in kleine stukjes en meng door de tonijnsalade.

  5. 5

    Kruid bij met peper en zout.

  6. 6

    Vul de tomaatjes met de tonijnsalade en leg eventueel de kapjes er weer los op. Garneer eventueel met blaadjes peterselie.

Voedingswaarden

Energie: 370 kJ / 89 kcal
Eiwitten: 10,70g
Vetten: 2,10g
waarvan verzadigd: 0,26g
Koolhydraten: 5.30g
waarvan suiker: 4,60g
Vezels: 1,80g
Natrium: 0,20g
Bronnen