Hoofdgerecht

Gevulde aardappelen met kruiden

Het belangrijkste voedingsadvies voor mensen met een hoge bloeddruk, is om minder zout te eten. Er wordt aangeraden om de inname van zout te beperken tot maximaal 6 gram zout. Koken zonder zout is makkelijker dan je denkt!

Ingrediënten
4 personen
  • 500 g aardappelen
  • 120 g platte kaas
  • kervel
  • peterselie
  • 100 g sjalot
  • citroenmelisse
  • peper
Bereiding
  1. Hak de peterselie en de schoongemaakte kervel fijn.
  2. Meng ze samen met de fijngesneden sjalotten en platte kaas door elkaar.
  3. Breng op smaak met peper.
  4. Kook de schoongemaakte aardappelen in de schil gaar. Snij een kapje van de aardappelen en hol de aardappel gedeeltelijk uit. Vul de aardappel op met het witte kaasmengsel.
  5. Warm nog eventjes op in een voorverwarmde oven, versier met wat citroenmelisse.

Meer recepten op jouw maat:

Heb jij diabetes, een hoge cholesterol, een allergie ... ? Ontdek onze lekkere, aangepaste recepten.
Bekijk alle recepten

Voedingsadvies nodig?